Назад до Самоконтрол и мотивация

7 мощни позитивни утвърждения, които могат да променят вашия живот

Ако смятате, че вие сте това, което чувствате, тогава животът наистина произтича от вашата емоционална нагласа и светоусещане. Позитивните утвърждения и процесът им на повтаряне могат да стимулират духа до постигане на нови нива.
Положителните утвърждения са доказан метод за самоусъвършенстване, заради начинa по който повлияват върху мозъка и силата им да променят живота на хората.
Науката също доказва, че положителният вътрешен диалог води до промени в мозъка.
Следващите 7 положителни утвърждения, могат да променят живота ви:

1. Мога да постигна това, което искам.

Един от най-добрите начини да започнете деня си е като си кажете, че ''можете да постигнете всичко''. Съсредоточете се върху вашите приоритети и мечти, имайте положителна нагласа и си създавайте приятни емоции. Когато вие самите успеете дълбоко в себе си да повярвате, че това може да ви се случи, то ще се превърне в реалност.

2. Днес е хубав ден.

Започнете деня с усмивка и позитивизъм. Поздравявайте хората, които срещате по пътя си. Бъдете позитивно настроени и приемайте предизвикателствата на деня с мъдрост.

3. Приемам се такъв, какъвто съм.

Любовта към собствената личност не бива да ви е чужда. Вярвайте в това, което сте и вашите способности. Ако имате вяра в това, което правите, вие ще започнете да виждате себе си в нова светлина. Ще усетите личната си гордост и сила. Това ще ви насърчава да правите още добри неща и да следвате смело мечтите си.

4.Тялото ми е здраво. Съзнанието ми е чисто. Душата ми е спокойна.

Здравото тяло се постига и със здрав разум и душа. Ако страдате от отрицателни емоции, цялото ви тяло ще бъде засегнато. Дръжте се с останалите така, както бихте искали да се държат и с вас. Грижете се за тялото и душата си. Не позволявайте на негативните помисли и емоции да ви завладеят. Спортувайте, медитирайте, отдайте се на йога или друго приятно занимание, хранете се с ''чиста'', здравословна храна.

5. Вярвам, че всичко е поправимо.

Ако се обвинявате за отминали грешки – помислете за поуката, която сте извлекли от тях. Насочете вниманието си към това как ще продължите напред. 

6. Аз градя живота си. 

Събуждайте се с тази мисъл всяко утро. Всеки нов ден предлага една нова възможност, едно ново начало. Вие сами градите щастието си, така че възползвайте се от дадените възможности. Започнете деня с позитивна мисъл и усетете как вашият ден ще се превърне в едно прекрасно изживяване (Повярвайте, работи!). 

7. Приемам идващите предизвикателства.

Просто трябва да имате някаква ясна представа за онова, което искате да постигнете или онова, което искате да ви се случи. Отговорете си сами за себе си: Какъв живот искаш? Кои са твоите препядствия? Кои са приоритетите ти? Кое те спира? Уверен ли си в себе си?

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 16 оценки
loading...