🎁 Бъдете готови за КОЛЕДА! SWANSON - ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СЕПТЕМВРИ
Назад до Самоконтрол и мотивация

Носи ли вашето дете Стара душа в младо тяло?

За всеки родител едно от най-незабравимите и удивителни неща на този свят е появата на неговото дете. Да гледа как детето му расте и превръща всяко нещо около него в малко чудо. Чисти, невинни, с онова истинско и неподправено разбиране за живота, нашите деца променят света ден след ден. Таим надежди, живеем с техните мечти, радваме се на малките неща, които иначе бихме подминали... Понякога у родителя се поражда емоция, която леко го озадачава. Емоция, породена от действие или въпрос, неприсъщ за едно малко дете. И макар млади по душа, има едни дечица, които ни карат да усещаме поведение им като на възрастни  или казано с други думи - такива носещи Стара душа.

Признаци, че детето носи Стара душа:

Понякога изглеждат така, сякаш идват от друг свят.

Често пъти забелязвате дълбокото съдържание на тяхното поведение. Отстояват собствените си решения, като поставят отлични аргументи.

Замислени са

Докато другите деца играят на футбол, тичат и се гонят из парка, вашето дете тихо се оттегля и просто ги гледа отстрани. Съзерцава и наблюдава внимателно действията им. Казва, че играят опасни игри или може да се наранят. Проявява предпазливост и предпочита просто да се разхожда.

Контакт с деца на тяхната възраст

Въпреки, че обикновено се опитва да се слее с останалите деца, понякога губи интерес към действията и разговорите им. Случва се това да доведе до упражняван тормоз от другите деца към него или то да усети нежеланието им за контакт с него. Особено в училище, където такива деца се приемат като аутсайдери.

Обичат да водят разговори с по-възрастни хора

Ако детето ви носи Стара душа, много скоро ще разберете, че на него му харесва да води разговори с по-големи от него хора. Разсъждава за нещата от живота, проявява нескрито любопитство към теми смятани за ранни в неговата възраст.

Четиво

Ако детето вече може да чете, то много скоро ще смени детските приказки с Енциклопедии за любопитни факти, история, природа и други. 

Приемат думите в буквален смисъл, честолюбиви са

Тези деца не обичат да нараняват другите с думи и действия, като не желаят това да се случва и с тях. Подсъзнателно те вече са възпитани да бъдат толерантни, грижовни и мили. Често груба дума към тях, би могла да нарани дълбоко душата им.

Обичат детските игри и забавления, но имат нужда да остават и сами

Лудориите и игрите никак не съм им чужди, дори на моменти са доста контактни, но имат и нужда от уединение. Смята се, че децата носещи Стара душа обичат да проявяват интерес към самостоятелни занимания. Имат добри идеи и собствено разбиране за нещата и как точно трябва да се случат.

В училище са темпераменти и ученолюбиви

Много често училищната форма на обучение не е подходяща за тях. Вкарва ги в рамка и не позволява пространствено мислене. Това ограничение често бива усещано, но те са принудени да бъдат част от нея.

Отговорни и независими

Едно от най-забележителните неща у децата със стара душа е че то необикновено стабилно и на едно по-високо Духовно ниво. Това кара подсъзнателно много родители да се допитват до него за съвет или да споделят планове и преживявания.

Обичат света

Като всички деца обичат света и му се радват, но с други очи. Детето със стара душа може да се натъжи, като види изсъхнало дърво, гладно животинче и други.

 

„Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да им обясняват и обясняват...“.

                                                                                                                                           Малкият принц

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...