🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Природа и здраве

Ползите от котешкия нокът при проблемите с простатата

Котешкият нокът е билка, която притежава редица полезни свойства за човешкия организъм. Първоначално тя е била използвана от перуанското племе Ашанинка под формата на отвара за облекчаване на различни видове заболявания. В по-късен етап (1970 г.), австралиецът Клаус Кеплингер се натъква на растението, докато осъществява своето пътешествие през тропичните гори на Перу. Славата на котешкия нокът бързо нараства и тя достига до бреговете на САЩ и Европа, за да се превърне в една от най-продаваните билки на нашето съвремие.Поради голямото търсене на растението перуанското правителство решава да наложи промени в начина, по който става прибирането на реколтата. Котешкият нокът трябва да се обира на определено разстояние от земята, за да може по този начин отново да израсте след няколко години. Полезните свойства на билката, която е под формата на лиана, се намират в нейната кора. Те способстват за стимулиране на имунната система и предпазване на клетките в организма.

Котешкият нокът съдържа бета-ситостерол и кампестол, ефикасни вещества за облекчаване на симптомите не само при артрит, но и тези при простата, като простатит и доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ). Това става чрез потискане на определен ензим, който предотвратява превръщането на тестостерона в дехидротестостерон (ДХТ) - фактор за увеличаване на простатата. В допълнение ниските нива на дехидротестостерон могат да понижат доброкачествената простатна хиперплазия.

В простатата на възрастните мъже се съдържа 4 пъти повече дехидротестостерон от тази на младите. Съдържанието на бета-ситостерол в растението инхибира друг ензим, помагащ за производството на естрадиол (нивото на естрадиол неизменно се увеличава с възрастта). Това е още един важен фактор в развитието на доброкачествената простатна хиперплазия.

Имунолонг - синергична смесица между двата най-мощни имуностимулатора - котешкият нокът и хрущялът от тихоокеанска акула

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

Анонимен
Също кората има анти-канцерогенни свойства.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...