Назад до Природа и здраве

Приготвяне на алкална вода в домашни условия

Всеки човек си поставя различни приоритети, когато става въпрос за личното му здраве и благоденствие. Едни наблягат на спорта, други на разнообразното и здравословно хранене, трети прибягват до древни практики като медитация, йога и др. Всичко това е много важно за нашето физическо и душевно здраве, но има нещо, което много хора забравят – водата! Около 70% от мозъка ни и 80% от телата ни са съставени от вода. Това със сигурност превръща водата в една от най-важните, а може би и най-важното нещо, което използваме всеки ден.

За да се чувствате по-свежи всеки ден, може да направите едно просто нещо, което ще ви даде повече енергия, ще увеличи концентрацията и ще утоли жаждата ви. Всяка вечер по време на сън тялото ни се дехидратира с около 2 чаши вода. Ето защо е много важно да започнете деня си с поне 2 чаши вода. Още по-добър ефект се постига, ако водата е филтрирана и алкална. Забравете за кафетата и други видове диуретици, които ще доведат до по-нататъшното ви дехидратиране през деня. Веднага след събуждане изпийте 2 чаши филтрирана алкална вода и едва след това преминете към нещо друго.

Обикновено чешмяната вода съдържа хлор, хормони и други метали, които при консумация остават в организма. Замърсената вода може да доведе до отслабване на имунитета и редица други заболявания, свързани с това.

Сигурно всеки от вас е чувал или чел нещо за киселинно-алкалния баланс на организма, който е изключително важен за здравето. Когато този баланс е нарушен се появяват храносмилателни проблеми, умора, затлъстяване и други нежелани реакции. Всичко това може да се избегне с пиенето на чиста вода и храненето с органични зеленчуци, които поддържат оптимални нивата на киселинно-алкалния баланс.

На пазара има множество филтриращи системи за алкална вода, но тези продукти обикновено са доста скъпи и не са по джоба на всеки. Може да намерите всичко необходимо за филтриране на водата и поддържане на нейния алкален баланс в близкия био магазин, при това на много приемлива цена.

Необходими продукти за приготвянето на алкална вода:

Около 2 литра чиста филтрирана вода;
1 лимон измит и нарязан на осминки;
1 чаена лъжичка розова хималайска сол.

Начин на приготвяне: Изсипете водата в достатъчно голям съд и добавете нарязания лимон (без да го изтисквате). След това добавете розовата хималайска сол, покрийте съда и оставете водата да престои една нощ (8-12 часа), при стайна температура.

Рейтинг:
4.2/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

тестер
така получената вода по тази процедурс е с киселинен характер от ph5.5, измерено и доказано
МНОГО О АЛКАЛИЗИРАЩО И ПОУДОБНО Е, ПРИЕМАНЕТО НА ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА СОДА БИ КАРБОНАТ. ОЩЕ ПО ЕФИКАСНО Е, НО ПО НЕПРИЯТНО Е НАНИШАДЪР, (АМОНИЕВ ХЛОРИД), ОТ АПТЕКАТА. 10 ГР. НА ЛИТЪР ВОДА. 60 ГР. ДНЕВНО.
Не гледайте колко са скъпи уредите, а колко стотинки струва 1 литър вода преминал през този уред. Това означава - цената на филтъра разделен на количеството литри вода за които е предназначен той. Обикновено се ползват за по-вече литри вода, но производителите посочват определено количество вода, за да е сигурно че тя ще е с най-доброто качеството според качеството на филтъра. Аз ползвам система за вода с филтър за 2000 литра и 1 литър в такъв случай ми струва 2.5 стотинки. Ако това е скъпо...Да, вие имате впредвид уреда - но той се купува само веднъж.
Павирани
Обратната осмоза е метод на пречистване на вода, при който чиста вода преминава през специална преграда (мембрана). Една част от водата заедно със съдържащите се в нея замърсявания не преминава през микроскопично малки отвори в мембраната и се изхвърля. Има домашни системи за обратна осмоза, които от водопроводна вода правят годна за пиене трапезна вода. Пречистването с осмоза не алкализира водата. Истинска алкална вода се произвежда с йонизатори за вода, но тези уреди са доста скъпи.
Maya
Най-добрият начин за алкално рН се постига когато се приема Alkamin, който се продава в аптеките и не е скъп. Добавени са и лентички за следене на рН.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...