🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Рейки сеанс

Рейки сеанс

  1. Рейки сеанс
  2. Усещания при сенса
  3. Сеанс върху животни и деца
  4. Условия за рейки сеанс
  5. Рейки и чакрите

Рейки и чакрите

Позициите на ръцете Рейки сеанс покрива всички чакри и всички телесни органи. При животните съществува по-триъгълен енергиен модел и само някои от чакрите са разположени по централната линия на гръбнака.

Макар познанието за местоположението на чакрите да не е от съществено значение за провеждането на лечение Рейки, то улеснява описанието на позициите. Използваната на Запад чакра-система е създадена в Индия, което потвърждава връзката й с Рейки. Важно е, обаче, да се отбележи, че много култури са създали подобни системи. И все пак е добре да знаете защо ръцете ви са върху определена част от тялото. Всяка чакра регулира органите в своята област.

Седма и шеста чакра

Трите позиции Рейки на главата покриват центровете на Короната и третото око. Короната е разположена на темето, малко по-назад от най-високата част на черепа. Анатомично се свързва с епифизната/шишарковидната жлеза. Това е връзката на човека с духовността и Богинята/Първоизточника и обикновено се представлява от виолетовия или белия цвят. Короната е мястото на свързване с духовните водачи и уменията на медиум. Следва челото или третото око, разположено над и между физическите очи и свързано с хипофизната жлеза. Това е чакрата на психическите усещания и съзнанието за Единството на Вселената. Цветът на челото е на индигото, синьочерното на нощното небе. Това е центърът на женската мощ и представлява създаването на индивидуалността. При физическо лечение Короната и челото са мозъкът, очите и централната нервна система.

Пета чакра

Чакрата на гърлото се намира в основата на шията и се свързва с щитовидната и паращитовидната жлеза Цветът й е светлосин, a функцията й е както физическо, така и духовно общуване. В свят, където е рисковано да изразяваш собственото си мнение, центърът на гърлото се нуждае от лечение при повечето хора. Емоциите се изразяват на това ниво и съзидателността е разположена там. Лечението обхваща всичко, свързано с гърлото - възпаление, сценична треска, проблеми с щитовидната жлеза, рак на гърлото. Под него е сърцето, зад гръдната кост или стернума и анатомично е свързано с органа на сърцето или тимуса. За центъра на сърцето често се използват два цвята; по-важен е зеленият, а другият е розовият. Емоциите избликват от сърцето, а също и универсалната любов и обичта към хората. Болките в сърцето и "разбитото сърце" (както и физическите заболявания на сърцето) са типични за съвременното общество - повечето от нас имат нужда от лечение на сърцето и емоциите.

Трета и втора чакра

Под сърцето и между долните ребра е слънчевият сплит; цветът му е слънчево жълт. Това е центърът на мъжката мощ и мястото, където движещата се през тялото енергия се асимилира. Храната се асимилира в този център - анатомичното му съответствие е панкреасът или черният дроб - както и проблемите със силата и балансирането на силата. Болестите на слънчевия сплит включват проблеми в храненето и храносмилането и алкохолизъм. Коремният или сакрален център е далакът при мъжете (пречистване) и матката при жените, която също има пречистваща функция. Местонахождението му е малко под пъпа. В този център са складирани първите впечатления и емоционални картини от миналото, това е и центърът на сексуалния избор. Цветът му е оранжев. Лечението в областта на тази чакра включва стари емоционални травми и проблеми със сексуалността или възпроизводството.

Първа чакра

Коренната чакра, която обикновено се свързва с надбъбречните жлези, се намира при гениталиите. Представлява я яркочервеният цвят. Известна на Изток като Врата на Живота и Смъртта, коренната чакра е мястото на раждането и прераждането. Това е центърът на оцеляването, способността да получаваш благата на планетата. Лечението на този център включва основни въпроси като наличието на достатъчно храна, подслон и облекло, желанието да живееш или да умреш, заземяването или съществуванието в земното ниво. Това са седемте основни чакри и те се намират както отпред, така и отзад на тялото. Твърди се, че върху етеричния двойник на човека има четиридесет и девет чакри, като другите обикновено се смятат за по-маловажни енергийни точки. Всяка точка при акупунктурата също може да се нарече второстепенна чакра, а такива има стотици. Малките чакри, разположени върху ръцете и пръстите, за лечителите не са маловажни центрове. А разположените върху ходилата - които също могат да предават Рейки и да служат като връзка със земното ниво - също не могат да се смятат за маловажни. Чакрите са съществена част от електрическата система на тялото, мост между физическото и нефизическото същество.

Освен седемте основни и множеството второстепенни чакри на етеричния двойник, има и друга линия от важни енергийни центрове. Под короната и над физическото тяло се намира трансличностната точка. Тя е безцветна (всички цветове) и функцията й е сливане с Богинята. Сега у хората може би край Короната се развиват и други центрове. Под физическите ходила е земната или заземяваща чакра, чийто цвят е черният. Това е връзката на хората с планетата и заземяването ни към храната и магнитната енергия на Земята.

Енергийната линия се спуска от трансличностната точка към земната чакра. Вероятно тази линия е извън етеричния двойник върху Ци Гун, но изглежда сега за първи път започват да се отварят спонтанно у много хора. Линията Хара е по-важна при Рейки II и III.

Нови центрове

Сред тях е червено-златната чакра в основата на черепа, която изглежда е свързана със себе изявата и се нарича казуално тяло. Между гърлото и сърцето е разположен друг нов център - цветът му е Ци Гун се нарича Тан Тйен и 6 Япония и Китай е известен като центърът на човешката енергия и мощ - от първоначална ци. Западният му еквивалент е слънчевият сплит (макар цветът му да е златен, а не жълт), но Хара или Тан Тйен е много повече.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Viktoria
А четвъртата чакра?
АЗ
Прецизирайте си текстовете! Как може центъра Хара, да го определите в западния му еквивалент, като Слънчев сплит. Пълна глупост!
Мильо
Трябва да правите разлика между центровете на прана и чакрите.
Анонимен
По линията Хара има още две чакри - зад очите. Те могат да се използват като лазер в лечението.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...