🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Сапфир

Сапфир

  1. Сапфир
  2. Научни данни за Сапфира
  3. Мистични свойства на Сапфира
  4. Лечебни свойства на Сапфира
  5. Магически свойства на Сапфира

Научни данни за Сапфира

Моос твърдост 9 с trigonal кристална структура.

Всички скъпоценни камъни корунд, които не са червени на цвят се наричат сапфири. Най-често те се свързват със синия цвят.

Корунда е кристал с алуминиев оксид, който съдържа разнообразие от минерали, които му придават цветовете на дъгата. Червеният корунд се нарича сапфирите имат розово-оранжеви нюанси, породени от смесването на хром и желязо. Има и бял сапфир, който няма никакви други включвания.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Някой може ли да сподели относно на коя ръка се носи сапфира.
nqkoi
AWE IMAM SLABA SEDMA CHAKRA ZA KWO E TWA WE
Напишете нещо за розовия сапфир.
Има грешка в описанието: Лотусният сапфир Padparadscha е оранжев, отваря сакралната чакра и помага при безплодие, жълтия Pukhraj- чакрата на слънчевия сплит и привлича богатство.
Билянка Гецова
Години наред носех пръстен със сапфир и диаманти- сертифицирани, купен от Шри Ланка. Последните години отказах да го нося, защото четох че в някои държави се давал на монахините за да ги опази целомъдрени, на мен явно ми беше въздействал по този начин защото в продължение на няколко години нямах никакво желание за секс. Въпреки това като се замисля финансовото ми състояние рязко намаля, от както заключих в сейф пръстенчето..
Виж още отзиви
Коментирай
loading...