🎁 Бъдете готови за КОЛЕДА! SWANSON - ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СЕПТЕМВРИ
Назад до Описание на Аурата

Слоеве на аурата

  1. Слоеве на аурата
  2. Етерно тяло - първи слой на аурата
  3. Емоционално тяло - втори слой на аурата
  4. Ментално тяло - трети слой на аурата
  5. Астрално тяло - четвърти слой на аурата
  6. Етерен двойник - пети слой на аурата
  7. Селестиално тяло - шести слой на аурата
  8. Каузално тяло - седми слой на аурата

Енергийното тяло (или аура) има 7 основни слоя, всеки от тях, отнасящи се до физическото, умственото, емоционалното и духовното състояние на човека.  Тези слоеве предават информация между тялото (чрез системата от чакра.

Трите по-низши астрални слоя са свързани с проява на физическото и служат за да  формират вашата индивидуалност. Смята се също така, че те започват да се развиват при зачеването и се изчезват при смъртта.

СлойИмеНиво
Седми Каузално тяло Духовно ниво на аурата
Шести Селестиално тяло
Пети Етерен двойник
Четвърти Астрално тяло
Трети Ментално тяло Физическо ниво на аурата
Втори Емоционално тяло
Първи Етерно тяло
  Физическо тяло Материя
Рейтинг:
4.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

BULAVA22

Има още пропуснати тела, които притежаваме - Лунно тяло и Звездно тяло. Едното е нашата сянка. Второто е ограничено развито поради опасността да станем Богове.

Стоян В.
Поздрави за положения труд , но ми се струва, че има доста неточности при подредбата на фините тела в посочената графика. Първо, Менталното тяло е поставено по-ниско от Астралното (тялото на желанията). Второ, в рисунката е посочено Етерното тяло, и отделно на това-Етерен двойник (като 6-ти принцип), сякаш говорим за две различни неща. Това са синоними на един и същ носител на жизнената енергия в нас-т.нар. "прана". В теософските представи, завещани от Елена Блаватска, подредбата е както следва: 1. Физическо тяло, 2. "Линга шарира" (което можем да приемем за т.нар. "Етерен двойник" -проводникът, чрез който оживотворяващата енергия на "праната" протича в плътното тяло), 3. "Прана" (Жизненост, Жизнена сила), 4. "Кама" (което можем да приемем за т.нар. "Астрално тяло" -"Животинската душа", свързана с желанията и страстите, 5. "Манас" ("т.нар. "Ментално тяло" -съдържащо Интелектуалната способност на човек и приеман за източник на самосъзнанието, дели се на висш и низш "манас"), 6. "Будхи" ("Духовната душа", разглежда се обикновено като източник на Интуицията), 7. "Атма" (Духът, Висшият Аз, един и неделим с Абсолюта,)
биче
и откъде ги знаете всички тези неща, и кой ви ги каза и показа?
Zoia Stefanova
Bravo Vi ! Neshto dobro i polezno da nauci covek ! Izvinete ,ce pisha po tozi nacin,no aparatjt mi e bez bjlgarski ezik.
Вили
Благодаря за информацията хареса ми.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...