🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Преодоляване на егото

Учителите, които остават в паметта - историята за откраднатия часовник

Млад джентълмен среща възрастен мъж.
- Помните ли ме?
- Не.
- Бях Ви ученик.
- Как си? Какво правиш?
- Станах учител.
- Мислиш ли, че си добър в работата си?
- Истината е, че да. Вие ме вдъхновихте и исках да бъда като Вас.

Любопитно старият джентълмен моли да разбере какво е останало в ума му и го е вдъхновило дотам, че да стане учител. Младият учител разказва следната история.

-Един ден мой съученик - който също беше мой приятел - дойде и ми показа красив нов часовник. Не издържах на изкушението и го откраднах. След като разбра, че часовникът липсва от джоба му, веднага уведоми учителя, който преподаваше по това време в класната стая. Това бяхте Вие. Така че се обърнахте към класа и казахте:
- Часовникът на вашия съученик беше откраднат по време на текущия урок. Който го е откраднал, моля, върнете го незабавно.
-Бях толкова унижен пред съучениците си, че не посмях да се разкрия. След това затворихте вратата и казахте, че ще претърсите всичките ни джобове, докато не го намерите. Но Вие също поставихте предварително условие. Всички трябва да сме със затворени очи, за да не виждаме виновника. Така беше. Когато стигнахте до мен, го намерихте в джоба ми и го взехте. Но вие продължавахте да гледате в джобовете на всички и когато приключихте, ни казахте: „А сега можете да отворите очите си всички. Часовникът беше намерен! ”Никога не споменахте името ми в класната стая, нито някога сте коментирали инцидента на лично ниво. Очаквах да ми се скарате и да ме изобличите, но нищо от това не се случи. Този ден Вие спасихте достойнството ми. Това беше най-срамният ден в живота ми и Вие ми дадохте хубав урок по свой начин. Спомняте ли си сега случката, професоре?
-Да, като ви слушах, си спомних всичко, но има нещо, което не си спомням и това сте вие, защото аз бях със затворени очи, докато търсех у всички вас !!!

Такива учители издълбават душите и остават завинаги в паметта на учениците си.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 6 оценки

Отзиви

Анонимен
Здравейте сериала хит Бедната Силвана има 121 епизода
Анонимен
Здравейте повторение на сериала хит Бедната Силвана Всеки понеделник следобед от 13 до 15 15 05 и 10 И от вторник до петьк следобед без сьботите и неделите от 13 до 13 55 14 часа по Бтв Лейди
Анонимен
Здравейте препорьчвам ви сериала хит Бедната Силвана изльчен по Бтв Лейди
Анонимен
Здравейте сезон 2 на сериала хит Донята Доня Сандовал la dona в Мексико
Анонимен
Здравейте повторение сезон 1 на сериала хит Донята Доня Сандовал la dona Всеки следобед без сьботите и неделите от 15 до 15 55 16 часа И всяка сутрин без сьботите и неделите от 8 8 05 и 10 до 9 9 05 и 10 по Диема Фемили
Виж още отзиви
Коментирай
loading...