🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Живот и лечение с Аюрведа

Аюрведа ни помага от хилядолетия

Какво означава за вас баланс, когото се отнася до физическото ви здраве? Когато едно тяло работи в пълен баланс, то се излъчва по цялото му същество. Здравето не е просто отсъствие на болести. Това е динамичният израз на живота и Аюрведа насърчава баланса във всичките му сфери.
Аюрведа е система за алтернативна медицина, която ни помага от хилядолетия. Тя е с дълбоки исторически корени, идващи до нас от Индия.
Актът за динамично изразяване на живота е многостранен, както и предимствата на Аюрведа. Ето няколко предимства и показания за баланс, които практиката на Аюрведа предлага на всеки, който желае да ги следва.
Резервирайте си час при нас на сайта ни: ayurvedabansko.bg или ayurvedasofia.bg. Ние предлагаме всякакви аюрведични терапии, които могат да подобрят физическото и психическото ви здраве в дълбочина. Ще се радваме да ви посрещнем!


Поддържането на добро здраве и баланс (превантивна грижа)


Голяма част от западната медицина е насочена към премахване на симптомите на болестта. Докато аюрведическата медицина предлага на хората средства за поддържане на здравето им и предотвратяване на болести от хиляди години.
Преминавайки на различен вид диета и начин на живот, ние поддържаме баланса в себе си, който от своя страна поддържа доброто ни здраве. Но най-добрият начин за “борба с болести” е да останете в добро здраве на първо място чрез постоянната грижа за него.

Красива кожа

Здравата кожа е красива кожа. Когато използваме традиционните козметични продукти за грижа за кожата, малтретираме кожата си безпределно, защото те са пълни с вредни за нас токсични вещества.
Най-добре можем да се грижим за кожата си, ако първо я разберем. Независимо дали имате суха кожа (характеристика на вата доша), чувствителна кожа (пита доша) или мазна кожа (кафа доша), след като разберете вашия тип кожа, може да откриете кои древни, естествени кожни продукти и средства ще балансират най-добре тези качества и ще насърчават здрава и красива кожа. Освен това, следвайки здравословна диета и балансиращ начин на живот, кожата ви ще реагира позитивно на тези аюрведични практики и естествено ще се балансира, тъй като цялото ви тяло ще е облекчено от болести и ще е в по-добър баланс и здраве.

Подобрена концентрация

В нашия съвременен свят, с бързината, в която живеем, претовареността на ума ни и постоянното механично повторение на неща, който проникват в живота ни, е лесно да се разсеем и да се чувстваме претоварени и неспокойни. Когато забавим ритъма на живота си, когато опознаем и разберем по-добре тялото си и начина, по то изисква баланс, цялото състояние на човека се подобрява и балансира.
Балансираща диета и цялостен аюрведичен начин на живот успокоява ума ни и ни позволява по-лесна и по-фокусирана концентрация. Психичният баланс е не по-малко важен от физическия, а аюрведичните практики са създадени така, че да насърчават както умствения, така и физическия баланс на тялото ни.

Против стрес

Някои от нас, за съжаление, изглеждат по възрастни от годините, на които са, и това е така, заради прекалено високо ниво на стрес в живота им и значителен физически, психически и духовен дисбаланс. Носим знаците на здравето на лицата си.
Чрез балансиране на дошите – вата, пита и кафа, ще подсилим тялото си, за да може да се справя със стреса по-лесно, предотвратявайки износването на телата ни. Тази хармония не само насърчава здраво и красиво тяло, но аюрведичната медицина също така насърчава и жизнен ум.

За най-добър живот ни трябват здрави, уравновесени тела и здрави, балансирани умове.

Като имаме предвид какво ядем, начина си на живот и начина, по който се справяме със стреса, можем да поддържаме и насърчаваме баланса в живота. Редовната практика на аюрведично поддържане на здраве ще ви накара да чувствате, както никога преди – жизнени, оптимистични, здрави, красиви, съсредоточени и енергични! Това е една здравословна практика, която никога не е късно да започнете да практикувате.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...