Назад до Природа и здраве

Бъдете внимателни, когато купувате плодове. Вижте какво означат различните кодове на етикетите

Вероятно при покупката на различни плодове сте забелязали изписаните върху техният етикет цифри. Това не са просто цифри, а важна информация за вашето здраве.

 

1. Ако на етикета са изписани 4 цифри,  започващи с 3 или 4 това означава, че плодът е бил произведен чрез интензивно земеделие – тоест за неговото отглеждане са били използвани изкуствени торове и препарати.

2. Ако на етикета са изписани 5 цифри, започващи с 9, това означава , че продуктът е бил отгледан по традиционен начин и в неговото отглеждане са използвани биологични торове (оборски тор). Нещо повече, това е и най-добрият и здравословен вариант за потребилетя.

3. Изписаният код имащ 5 цифри, започващи с 8 ни информира, че плодът е генно модифициран.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 22 оценки

Отзиви

Какво значи кодът 31618?
Стига сте пуслали тези мухи !
#14 излезе анонимно,а не исках.Казвам се В.Марков.
Какви цифри,какви 5 лева?! За какво изобщо става въпрос? Да не би да имате предвид баркодове?Така се наричат,ако за тях пишете! И обозначават произход,както и специфична информация,нямаща значение за потребителя-като артикулен номер,например.Информация за цена,грамаж,вътрефирмена информация и/или такава,имаща отношение към различни изисквания на регулаторните органи.Има ги,впрочем,на всички стоки,далеч не само хранителни,а най-малко -тъкмо при плодовете и зеленчуците. И това е, вероятно от 50-ина години технология,ама който не поглежда по-далеч от носа си,сега ще прочете подобни съчинения и ще се задзвери по етикетите или уплашено ще почне да обменя впечатления(не мога да нарека"информация"писания от мрежата)и да брои цифрички...
А на бананите Dole изобщо няма цофров код... Как да ги класифицирам тогава?!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...