Назад до Природа и здраве

Постигане на оптимален баланс за вашата Доша

Когато излезете от равновесие, то обикновенно е защото имате твърде много дисбаланс във вашата Доша. Ако знаете каква е вашата Доша, тогава можете да вземете навременни мерки и да използвате следните методи за постигане на баланс, който води до равновесие и блаженство.

Вата: При дисбаланс Вата  е в състояние на безпокойство и тревога. За да се избегне или подобри това състояние трябва да намирате време и да си почивате редовно. За премахването на дисбаланса помага пиенето топъл, леко подсладен чай. Дръжте ръцете, краката и ушите на топло и правете бавни и дълбоки вдишвания.


Питта: Когато сте извън равновесие, Питта е в състояние на гняв и яд. Можете да подтиснете това състояние, като изпозлвате етерично масло от роза за ароматерапия. Важно е да поддържате редовен график за хранене и прием на достатъчно течности.


Капха: Ако при Капха нещо не е наред, това води до мързеливост, депресия и апатичност. Необходими са процеси на стимулация. Затова добре да се движите повече, да правите разходки сред природата. Социалната дейсност също повлиява добре за подсилването на Капха.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...