🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Видове йога

Даоистка йога

Даоистката йога е комбинация от упражнения и стречинг, които ви позволяват да синхронизирате дишането си спрямо различните стилове йога, които искате да практикувате. Това е много лесно за изпълнение и всеки може да го практикува, независимо от своя здравен статус, умения и възраст. Причина за това е, че Даоистката йога включва основните принципи, които са заложени и в Тай Чи йогата. Хората харесват този стил йога, защото той е много лесен за практикуване и същевременно носи много ползи за здравето.

Тази форма на медитация има три цели, които винаги трябва да имате в предвид. Нейна първа грижа е да ви помогне да станете по-силни и гъвкави и да подобри дишането ви. Всички тези неща могат да помогнат за подобряване на вашето умствено, духовно и физическо благосъстояние. Втората цел е да се повиши жизнената енергия, която циркулира в тялото ви. Накрая, но не на последно място трябва да разберете връзката между ума, тялото и дишането, което ще ви помогне да постигнете мир в живота си. С непрекъснатото практикуване на Даоистка йога вие ще постигнете всички цели посочени по-горе в сравнително кратки срокове. Освен това можете да се възползвате и от многото положителни ефекти, които ще ви гарантират това да бъдете здрав и отпочинал. Всички тези неща са възможни, защото този стил йога подобрява потока от жизнена енергия в цялото ви тяло, което от своя страна поддържа всички аспекти на тялото ви в перфектно състояние.

Освен облагите споменати по-горе, Даоистката йога има още ползи, които предлага на своите практикуващи. Тя влияе добре на сърдечно-съдовата система, храносмилателната система, дихателната система, нервната система, ендокринната система и имунната система. В дългосрочен план медитацията може да излекува и болните от хронични заболявания. Някои дори твърдят, че Даоистката йога може да бъде един вид елексир на живота и да забави процеса на стареене. Ако искате да изучите изцяло съществото си  и да се възползвате от многобройните ползи за здравето, без да изразходвате твърде много усилия в упражнения, то Даоистката йога е точно за вас.

Рейтинг:
3.5/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...