КВЕРОЦИН - адекватният имунен отговор
Назад до История, митове и легенди

Древна психологическа система за разгадаване характера на човек, според цвета на неговите очи

Човешкото лице би могло да възприеме като една неразгадана физическо-емоционална карта. Смята се, че група от хора може да имат сходни черти на характера предопределени от цвета техните очи, също както при зодиалкалните знаци. 

 

 

Лешникови очи: Хората с лешников цвят на очите се определят като елегантни и фини души. Те са независими и смели хора, които обичат разнообразието и винаги са готови да се впуснат в изучаването на нови и непознати неща. Повечето от тях са забавни и много спонтанни. В някои ситуации приемат думите твърде лично и са склонни да бъдат раними за незначителни неща. 


Зелени очи – Смята се, че хората със зелени очи са мистични личности. Имат силно любопитство към заобикалящия ги свят. Обичат природата, а интелигентността им е развита на много високо ниво. Имат силна жажда за живот и се стремят да живеят пълноценно, в хармония с природата. Понякога обаче, ревността може да бъде тяхната отрицателна черта.

Кафяви очи (пъстри) – Хората с кяфяв цвят на очите се смятат за привлекателни, чаровни и доста уверени личности. Винаги са готови да създадат нови приятелства, проявяват учтивост и загриженост. С лекота могат да подобрят настроението ви и да ви разсмеят. Любящи и грижовни, обичат семейството и домашния уют. Като отрицателна тяхна черта, понякога се откроява прекалената им упоритост и желание за лидерство.

Дълбоко кафяви очи – Надеждни и много отговорни личности. Обичат предизвикателствата и не се спират пред нищо, за да постигнат успех или за да докажат правотата си. Не оставят приятели в нужда, но и не разкриват докрай личният си живот. Обичат да са обградени от близки хора. Често са доста потайни и трудно можете да разберете какво са намислили, това е и водещата отрицателна черта в техния характер.

Сини очи – Хората с този цвят се свързват с младостта и красотата. Синеоките хора имат дълготрайни отношения с партньора, те са наблюдателни и умни. Добри лидери и духовни водачи. Притежават развито аналитично мислене, гъвкава нагласа към околните, открояват се като много дейни лица в работната среда. Като недостатък може да се отбележат моментите на гняв и ярост, в които са способни да забравят добрия тон.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 10 оценки

Отзиви

Синьо-зелени и пъстро-зелени няма ли?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...