Назад до Крион: Мрак и светлина

Крион: Мрак и светлина

  1. Крион: Мрак и светлина
  2. Тъмнината и светлината - Обзор
  3. Равновесието на човека - негативното и позитивното
  4. Проблеми и решения
  5. Смърт и равновесие
  6. Действителната тъмнина и осветяването
  7. Любов и омраза
  8. Страх и покой
  9. Притчата за Моби

Проблеми и решения

Ето негативното и позитивното, които ви се струват като тъмнина и светлина, които наричате проблем и решение. Искаме да направим кратък преглед на това, което се случи само преди няколко месеца в една красива местност, наречена Банф, когато ви предадохме едно удивително послание, свързано с хората, това за "Златният поднос" (следващият ченълинг в тази книга).

Както ще установите, преглеждайки този ченълинг, на духовно ниво отговорите и на най-сложните и заплетени проблеми са отдавна известни! И въпреки това вие продължавате да се мъчите да ги разберете. Защото се учите и отговорите не ви се дават предварително (точно както става и в училище). Но решенията съществуват и вие сте по средата на изпита. В посланието "Златният поднос" ви даваме концепцията, че разполагате с предварителни решения за изпитанията или проблемите, които имате сега.

Образно казано, златният поднос е символ на новата парадигма на вашата планета, където всяко изпитание, което ви предстои, вече е било преминато от вас и ви се поднася на златен поднос. Единственото нещо, което трябва да направите, е да разберете, че сте го преминали и да го вземете от подноса. Не е ли разумно, скъпи мои, от гледна точка на запазването на равновесието на нещата, ако вие планирате изпитанията, до планирате и изхода от тях? Помислете за енергията която съпровожда тези изпитания, за всички страхове и тревоги. А сега помислете за цялата енергия на любовта която влиза в предварително подготвените решения! Това е баланс! Тези решения са били създадени и вградени в любовта преди възникването на самите изпитания. Какво е чувството, когато разберете, че решенията са създадени по същото време, в което и самите уроци?

Това познание трябва да предизвика друг тип реакция в просветления човек. Какво правите с проблемите? Когато забележите задаващо се изпитание или когато се сблъсквате с някакъв напълно неочакван проблем, каква е вашата реакция? Обхваща ли ви страх? Отпускате ли безпомощно ръце, обръщайки се към Бог: "Защо на мен?"

Просветленият човек знае по-добре. Когато възникне дисбаланс, има нужда от балансиране. Решението за всеки проблем, пред който може да се изправите, не се съдържа в енергията на стария начин на мислене и тревоги. Този начин на реагиране ще ви държи залепени за земята и никога няма да можете да разгледате проблема от една по-широка перспектива. Първото, което можете да направите във връзка с проблема, е да го обезоръжите! Когато той се появи и вие се изправите пред него, радвайте се! Това внася енергията на мъдростта и равновесието в проблемната ситуация и запалва светлината, с чиято помощ ще откриете решението. Представете си, че решението е скрито някъде. Как ще намерите нещо, което е скрито? Включете фенера и го потърсете!

Както вече казахме, на Бог не му е приятно, когато някой човек бъде сломен от своите проблеми и опустошен от своя страх. Той се радва, когато човек разбира, че в нещата има равновесие. Следователно съществува и решение, което очаква да бъде открито.

Човекът, който непрекъснато се вайка "горкият аз", ще бъде прикован към старите мисловни модели и енергии, ще затъне в своя проблем и никога няма да се придвижи към чудото на решението, към ситуацията "печели-печели" и към своето движение напред.

Рейтинг:

Отзиви

ВИОЛЕТА
ЧЕТА КНИГИТЕ НА КРИОН ОТ 2000 Г ВСИЧКИ СА ИЗПЪЛНЕНИ С ЛюБОВ..МНОГО ЛюБОВ..ТАКА СЕ ПОНАУЧИХ ДА СЕ ОБИЧАМ И РАЗБРАХ КОЛКО СЪМ ОБИЧАНА...БЛАГОДАРЯ!
anita
Blagodaria
I write from abroad
And I think need: peace on Earth and good among people
man
Надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), изтезания, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства, побои, самоубийства, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /примерно с - педераси /изнасилвания (над) тях и въобще и т. н/включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща!! Надявам се по-скоро света да се оправи и промени към добро : и отново хората по света да имат добра работа; добър и щастлив живот и т.н!!
българин
на сайта „Трансферите в Бундеслигата – лято 2015“ в blitz. bg (от 2 септември 2015 година) пише важни коментари за християнството
Виж още отзиви
Коментирай
loading...