Назад до Кристали и камъни от А до Я

Лунен камък

  1. Лунен камък
  2. Научни данни за Лунния камък
  3. Мистични свойства на Лунния камък
  4. Лечебни свойства на Лунния камък
  5. Магически свойства на Лунния камък

Този камък е известен и с други имена, като воден опал, рибешко око и вълче око. Всички древни култури са смятали, че камъкът има връзка с Луната. Когато Луната се увеличава е използван за любовни магии, а когато намаля за предсказване на бъдещето.

Лунния камък в Индия е свещен камък и може да се носи само в жълта кърпа. Те наричат лунния камък „Candra Kanta” и според тях лунната светлина при пълнолуние дава на камъка окултни и магически сили. Смята се, че носи много добри неща и предсказва бъдещето.

Ако сънувате лунен камък означава, че ще пътувате и ще имате добро здраве. Може да символизира и повишаване на духовното и творческото развитие.

Зодии

Асоциации: Луната

Мистичен рожден камък за месец юни.

Камък на Рак, Везни и Скорпион.

Лунният камък има положително влияние върху всички от зодия рак, а синкавия лунен камък е по-ефективен за зодия Риби. Лунният камък се счита за защитен камък, особено през нощта или във водата.

Чакра класификация

Лунният камък отдава най-много енергия на 2-та сакрална или чакра на третото око и създава емоционален баланс и хармония.

Той балансира и 4-та сърдечна чакра, като ни помага да осъзнаем какво искаме и от какво се нуждаем. Лунният камък ще ви помогне да получите нещата от които се нуждаете в живота.

Лунният камък помага за постигане на баланс между ума и сърцето без да загубите нежността си и ще запази емоциите ви, за да може да функционирате правилно.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Ани

Когато си купих лунния камък, беше почти полунощ, прибрах се в моя дом, и тъкмо виждам луната че цяла и е полунощ! И в този момент виждам че нещо съветва е в другата стая, и след това обръщам се и виждам че лунния ми камък съветва!!!!!!! И направо си мисля че той е магически!!!!!

Панайот
Може ли да се държи под възглавницата докато спим
От къде да се закупи цял ?
Тони
Днес избирах камък според зодията си, но този някак ме ,,повика,, и се оказа,че наистина е трябвало да го купя,чета описанието му ,за какво и защо е добре да се носи и се оказа,че сякаш е създаден за мен ! Силно съм впечатлена :)
надкка
от къде да го закупя
Виж още отзиви
Коментирай
loading...