Назад до Станете вашият Висш Аз

10 начина за по-дълбока връзка със Земята и останалите хора

Чувствате ли дълбока връзка със Земята и другите хора? Ако не трябва да положите доста усилия, но резултатите си заслужават. Трябва да преместите фокуса извън себе си, за да можете да усещате хората около вас и Земята позитивно. Любовта, смеха, предаността към другите, времето прекарано с приятели, грижите за околната среда и животните са все неща които привличат положителните енергии. Представяме ви 10-те най-ефикасни начина за постигане на по-дълбока връзка със Земята и останалите живи същества:

1. Природата и Земята – ако представата ви за природата е като за някаква враждебна среда, която ви отделя от вашата същност, значи нацяло сте загубили връзката си с нея. Такива хора изпитват много страх и се изолират от един от най-силните източници на духовна сила. Единият от начините да се свържете с природата е посредством растенията. Градинарството, събирането на растения от дивата природа, отглеждането на цветя в дома са все неща, които ще увеличат привързаността ви към природата. Растенията обогатяват ежедневието и носят комфорт и радост. Те ще ви помогнат да мислите за себе си, като за част от естествения свят.

2. Животните – изследванията показват, че хората, които имат домашни животни страдат по-рядко от болести. Освен това те се възстановяват по-бързо от сериозни заболявания и като цяло са по-щастливи. Така например бивши затворници отглеждащи домашни любимци извършват много по-малко рецидиви. Освен да носят радост, домашните любимци изискват определени грижи и внимание. Грижите и любовта към домашния любимец ще ви помогнат да се грижите и за други хора и природата.

3. Семейство и взаимоотношения – ние не сме създадени да живеем сами, а да сме част от семейства, групи и племена. Хората искат и се нуждаят от интимната подкрепа на семейството. Съвременният начин на живот все повече разделя семейството и разкъсва връзките между неговите членове. Не трябва да позволявате това да се случи и с вас. Винаги трябва да цените и най-старите членове на семейството, независимо колко болни и немощни са те.

4. Общността – смисълът на живота е работим заедно за постигането на общи цели. Ние по природа сме комунални същества и изпитваме удоволствие да принадлежим към дадена група с обща цел. Силата и комфорта на общността идва от принципа, че цялото е повече от сбора на съставните му части. Нашето общество често се проваля в опита си да осигури тази потребност. Можете да дефинирате своята общност по който признак искате. Например това може да бъде хората от квартала, любимия ви спортен отбор, църковната общност и др. Този вид свързаност ни дава силата да подобрим живота си и да направим света едно по-добро място.

5. Приемането – приемането означава, че не държим сметка за решенията на другите хора, особено ако те не са съгласни с нашите собствени чувства. Абсолютната свързаност и свобода означава свобода за всички. Когато ума ни не е свободен ние се тревожим за това, което си мислят другите за нас и се опитваме да контролираме ситуациите и хората, за да се предпазим от нараняване. По този начин навлизаме в един обратен режим на самосъхранение. Може никога да не се свържем напълно със Земята и другите хора, ако не приемем мира и щастието в ежедневието си.

6. Себеотдаване – това означава да помагаш на другите без задни мисли за това как ще ти се отплатят. Много религии величаят идеала за безкористна служба, като едно от най-важните средства за борба с егото. Всеки ден ви дава безброй възможности да поставите интересите на другите пред вашите собствени, за да намалите тяхното страдание и да им дарите щастие. Ние всички сме едно общо цяло и щастието на всеки един човек е свързано със щастието на всички хора. Колкото повече се наслаждавате на взаимоотношенията си с други хора, толкова по-здрави ще бъдете.

7. Любов – любовта е усещане от най-чиста и висока форма. Хората често бъркат любовта с други чувства, които отново ни връщат към разделение. В популярните песни днес се пее най-вече за радостите и болките на романтичната любов, а не за любовта като връзка, което е нещо коренно различно. Да се научиш да обичаш изисква практика и време, особено в нашата култура, която е насочена главно към романтичната любов. Много хора днес не знаят какво да правят, когато не изпитват вече любов към своите партньори. Те си мислят, че връзката повече не може да съществува и на това се дължи големия процент на разводите в наши дни. Осъзнаването, че притежавате в себе си неограничен източник на любов, ще ви помогне да създадете най-добрите и силни връзки в живота си.

8. Смехът – не е тайна, че смехът е нещо добро за вас и няма странични ефекти, дори да прекалите с него. Той намаля стреса и ви дава възможност да се свържете с други хора по начин, който не може да се повтори с други методи. Смехът ще ви помогне да се справите с изненадите на живота. Хуморът е много полезен за тялото и взаимоотношенията. Хората, които се смеят ежедневно са по-малко напрегнати, депресирани и гневни.

9. Докосването – хората имат нужда да докосват и да бъдат докосвани. Проучвания са доказали, че хората лишени от физически контакт са несигурни и податливи на заболявания. Докосването е лесен начин за връзка и носи много положителни емоции. Гледайте повече да докосвате и да бътдете докосвани от други хора.

10. Висшите сили – един от начините за успешното лечение на най-различни видове зависимости е връзката с висши сили. Няма значение как си представяте тези сили, по-важното е как усещате връзката си с тях. Вие сте свободни да изберете начина по който възприемате Вселената и вашето място в нея. Хората които се възприемат като част от общото са по-здрави и смели от хората с голямо его.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

kulta kum zemqta e eziceski i dqvolski osuznaite go
Анонимен
ние сме част от Земята и като такива е добре да се погрижим за нея! <3
Анонимен
Не ни трябва връзка със земята а връзка с Бог
Анонимен
Издигате земята в култ много сте тъпи
Виж още отзиви
Коментирай
loading...