Назад до Необяснимо и загадъчно

Накратко за Третото око - Шестото чувство у всеки човек

Третото око в действителност е епифизната жлеза. То е нашето духовно Аз и силна вътрешна визия, някои го наричат ''седалище на душата''. Третото око се намира в геометричния център на черепа. То е езотерично и мистично понятие. Окото е ''портата'', която води към вътрешните светове и пространствата на Висшето съзнание. Мета орган, който се състои от всички сетива и ума на човек.

Третото око може да се използва по много начини, но най-вече за отваряне на сетивата. С помощта на някои древни методи и по-усъвършенствани упражнения е възможно да се контролират мислите и действията на хората във физическия свят. 
Хората с по-силна енергия могат дори да чувстват и докосват емоциите на другите.

Някои факти за Третото око:

Местоположение: В основата на черепа. В центъра между веждите и малко над тях.

Цвят: Индиго. Комбинация от синьо и червено.

Символ: ОМ ( О - представлява слънцето и третото око, М – представлява луната).

Елемент: Телепатична енергия.

Минерали: Лапис лазули азурит, сапфир, кварцов кристал.

Жлези и органи повлияни от Шеста чакра: очи, уши, хипофизата, мозъка, носа.

Третото око е символ на просветление. То е най-важната Шеста чакра. В някои култури се обозначава като на челото между веждите се поставя отпечатък. Епифизната жлеза често се изобразява в католическите църкви под формата на шишарка. Древните римляни и египтяни също са знаели за силата на третото око и затова символите на око са широко застъпени в културата им.

Епифизната жлеза може да се настрои на подходящата честота с помощта на медитация, йога или посредством различни окултни и езотерични методи. Веднъж настроена тя дава възможност за пътувания в други измерения или за така нареченото астрално пътуване или отдалечено наблюдение.

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 21 оценки

Отзиви

Силва

Третото око се отваря напълно , само ако не се поддадете на ченълинг, сидхи и всички "екстри". За да падне воала на Изида трябва да свържете Духа с Душата си. Тоест Висшият Аз да слезе в сърдечната чакра. Третото око отворено без разтваряне на сърдечната чакра е луциферианство. Продавате се на Луцифер. Никой не може да търгува с Душата ви предлагайки неща, които ви се полагат по право. Стига да го заслужите. Тия посвещения за няколко месеца са за масата шарани. Има виждане и в сърдечната чакра. По силно, по истинско и вярно. Не е подвиг да си отворите третото око. Подвиг е да преминете през мрака опознавайки себе си и със собствената си светлина да го извадите. Едва тогава ще станете истински посветени. И най-вече няма да сте роби. Борете се за свободата си. Извоювате ли я третото око се отваря. Напълно!!!

а ако си отворено при раждане
Деси
Каква точно
Просветление и отваряне на трето око, не е едни и също! Трето око може да се отвори от всеки, в продължение на месец. Само трябва да се изпълнява определена практика.
Няма медитация без йога(връзка,съюз)и не сме в йога без медитация
Виж още отзиви
Коментирай
loading...