🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Необяснимо и загадъчно

Пирамидите в Босна

30 000 годишна пирамида в Босна е построена с цимент направен от хора

Анализа на материалите използвани за градежа на пирамидата е направен от 5 независими института и показва, че пирамидите в Босна са направени от висококачествен цимент направен от хора. Това откритие би трябвало да опровергае скептичните твърдения за автентичността на босненските пирамиди.

Върху изясняването на това кой и как е построил тези пирамиди работи екип от над 200 учени от цял свят, които изследват не само материалите от които са построени, но и енергията, която генерират. Според тях нашите предци са използвали енергията на пирамидите за подобряване благосъстоянието на обществото. Те са използвали енергията за геотермален транспорт, климатология и подобряване на човешката физиология и здраве.

Босненската пирамида на Слънцето е най-голямата каменна постройка с формата на пирамида на Земята. Тя е висока цели 220 метра и се намира в местността Високо в Босна и Херцеговина.

Резултатите от изследванията публикувани в Политехническия университет в Торино показват, че пирамидата е изградена от инертен материал, подобен на този от който се е правил и бетона в древен Рим. Тези резултати бяха потвърдени и от анализа направен в университета в Зеница в Босна и Херцеговина.

Независимо изследване на известния френски учен Джоузеф Давидовиц, член на Международната асоциация на египтолозите потвърждава това твърдение. Той също направил микроскопски анализ на материали от пирамидата и заключил, че става въпрос за древен бетон. Той добавя още, че пробата, която е изследвал съдържа калциев/калиев геополимерен цимент, на който не може да определи точната дата, но най-вероятно става въпрос за древна техника за приготвянето на цимент, използване и от египтяните преди 3500 години. В една от своите книги проф. Давидовиц стига до извода, че на базата на историческите и научни проучвания, египетските пирамиди са построени с агломериран камък (варовик притежаващ качествата на бетона).

Изследванията върху пирамидата показват, че тя притежава уникална енергия, която включва научни и технологични постижения много по-напреднали от тези, които имаме днес. Кристофър Дън, автор на книгата „The Giza Power Plant” публикува през 1996г. научен труд в който обяснява, че пирамидите са древни енергийни машини, което в момента е много популярна теория сред изследователите. Пирамидите в Босна имат същите елементи като тези в Гиза и това ги определя, като една древна система от генератори.

След посещението си в Босна през 2011г. Кристофър Дън заяви, че се надява скоро да има по-конкретни резултати от изследванията на пирамидата. Сега през 2013г. са открити нови археологически доказателства, които доказват че пирамидата е построена с помощта на прецизна древна инженерна наука.

Босненската пирамида на Луната е висока 190 метра и е втората по големина постройка в босненската долина на пирамидите. Заедно с пирамидите на Слънцето и Дракона те образуват перфектен равностранен триъгълник. Всички пирамиди в Босна са били покрити с почва и растителност, подобно на пирамидите в Централна Америка и Китай.

Още доказателства за използването на цимент при строителството на пирамидите дават проф. Майкъл Барсоум и проф. Жил Хъг. Те са намерили научни доказателства, че пирамидите в Гиза са построени с древна форма на бетон. Това развенчава старата теория, че пирамидите са построени само с нарязани цели варовикови блокове и доказва теорията, че бетона и нанотехнологиите са били познати на древните цивилизации.

Мегалитните блокове в подземната мрежа от тунели на пирамидите съдържат издълбани символи, които са били покрити с материал, който е на повече от 30 000 години, според радиовъглеродното датиране.

Комплекса от пирамиди в Босна е открит през 2005г. от проф. Сам Семир Османягич. До скоро тези пирамиди бяха игнорирани от водещите археолози, но новите научни доказателства показват по неоспорим начин наличието на това променящо историята откритие.

Фактите, които вече са проверени и доказани са:

  • Пирамидата на Слънцето е висока 220 метра и е с около 50 метра по-висока от голямата пирамида в Гиза.
  • Радиовъглеродното дариране показва, че пирамидата е най-малко на 24 800 години.
  • Анализът на материалите от които е изградена показва, че тя съдържа бетон, направен от хора.
  • Подземните лабиринти на пирамидата се състоят от керамични блокове, тежащи до 8000 кг.
  • На върха на пирамидата на Слънцето е установен енергиен лъч с честота 28 kHz и радиус 4.5 метра.
  • На върха на пирамидата е измерен и ултразвуков лъч с радиус 10 метра и честота 28 – 33 kHz.
  • Пирамидите са в съответствие с посоките на Земята и са ориентирани към северното съзвездие.

На Земята са открити хиляди пирамиди, но никои нямат качеството и не са толкова стари, колкото пирамидите в Босна. Освен това те са и най-големите, които до момента са открити. Според проф. Османяджич пирамидите може да са ключът към откриването на важна информация за древните технологии и може да освободи света от зависимостта му от изкопаемите горива и да доведе до нови научни и медицински открития.

Започнати са медицински изследвания, които да определят ефекта на пирамидите, върху човешката аура. Първоначалните данни показват, че емоционалното състояние на хората е силно повишено, когато се намират в пирамидата. Това се дължи на намаляването на отрицателните йони, които се срещат в атмосферата.

Босненските пирамиди са уникални и с това, че съчетават местоположения и градове, които са били важни за древните строители. Те са по-симетрични от останалите пирамиди. Единствено пирамидите на остров Ява в Индонезия са построени по подобен начин на тези в Босна.

По върха на пирамидите в Босна са намерени рисунки, които най-вероятно са дело на Келтите, които в миналото са владеели цяла Европа. Рисунките са били направени много след строежа на пирамидите. Археологическите разкопки продължават и възрастта на келтските рисунки предстои да бъде разкрита.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Как се стига до там от Сараево?
Пълни глупости, но всеки може да си изхарчи парите!
Веселин Тодоров
Измама.
Аз ходих три пъти, три години под ред за по 1 седмица. Енергията е невероятна, мястото уникално. Всеки има право да пише каквото си иска, аз бях в подземните лабиринти и на всичките пирамиди, имах своите преживявания и усещания. Видях и бетонните плочи, с които са градени пирамидите, защото те са няколко. Това са енергийни съоръжения, строени преди хилядолетия. Ще отида още много пъти
Това са съоръжения за посвещаване на владетели и жреци в служба на бесовете
Виж още отзиви
Коментирай
loading...