🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚪️ 🎁 ВЕЛИКДЕНСКА ПРОМОЦИЯ 🎁 ⚪️🟣🔵🟢🟡🟠🔴
Назад до Самоконтрол и мотивация

Открийте щастието - откажете се от следните 15 неща

Задържаме в себе си толкова много неща, които причиняват стрес и болка. Вместо да се отървем от тях и да бъдем свободни и щастливи, ние съзнателно или несъзнателно продължаваме да се придържаме към тях. Готови ли сте да сложите край на всичко това и веднъж завинаги да се откажете от всичко, което ви прави нещастни и спира развитието ви.

Представяме ви списък с 15 неща от които е добре да се откажете, за да направите живота си по-лесен и щастлив:

1. Откажете се от нуждата винаги да бъдете прави

Много хора не понасят идеята, че могат да грешат и искат винаги да бъдат прави. Това обаче създава риск от прекратяване на много добри взаимоотношения и често причинява стрес и болка за околните и нас. Всеки път, когато изпаднете в ситуация да се карате за това кой е прав и кой крив, задайте си въпросите:
„Какъв предпочитам да бъда: „прав“ или любезен? Какво влияние ще окаже това върху взаимоотношенията ми? Наистина ли егото ми е толкова голямо?“

2. Откажете се от маниакалната нужда да контролирате всичко

Освободете се желанието да контролирате всичко, което ви заобикаля – ситуации, събития, хора и т.н. Независимо дали става въпрос за любимия, колега от работата или непознат, оставете всеки да бъде такъв, какъвто е. Оставете всичко и всеки да бъде каквото е и ще усетите как това ще ви накара да се чувствате по-добре.

3. Откажете се от това да обвинявате другите

Не обвинявайте други за нещата, които имате или нямате, за това, което чувствате или не чувствате. Престанете да търсите вината другаде и започнете да поемате отговорност за живота си.

4. Откажете от самоунищожителното влияние на мислите си

Прекалено много хора изпитват болка, поради отрицателни и самоунищожителни мисли. Не вярвайте на всичко, което умът ви се опитва да ви каже, особено ако то е негативно и самоунищожително. Вие сте много по-добър от това, което умът се опитва да наложи.

„Умът е невероятен инструмент, ако се използва правилно. Използван неправилно обаче, той може да има силно разрушително действие“
Екхарт Толе

5. Откажете се от ограничаващите вярвания

Престанете да мислите за това какво може или не може да се направи, кое е възможно или невъзможно. Не позволявайте на ограничаващите вярвания да ви отклоняват от правилния път. Разтворете крила и полетете! 

„Вярванията не са идеи, притежавани от ума, това са идеи, които задържат ума.“
Ели Розел

6. Престанете да се оплаквате

Oткажете се от постоянната нужда да се оплаквате от всичко и всеки – хора, ситуации и събития, които ви правят нещастни, тъжни и депресирани. Никой и нищо не може да ви направи нещастни, ако вие не му позволите. Не ситуацията предизвиква тези чувства във вас, а начина по който сте избрали да гледате на нея. Никога не подценявайте силата на позитивното мислене.

7. Откажете се от критиката

Престанете да критикувате неща, събития или хора, които са различни за вас. Ние всички сме различни и същевременно с това сме част от едно цяло. Всички искаме да сме щастливи, да обичаме, да ни обичат и да бъдем разбрани.

8. Спрете да се опитвате да впечатлите останалите

Не се представяйте за такива, каквито не сте, само и само да впечатлите хората около вас. В момента в който спрете да се представяте за човека, който не сте, всички фалшиви маски ще паднат. Това ще разкрие вашата истинска същност и ще се намерят хора, които да бъдат привлечени от тази същност, без да полагате усилия.

9. Спрете да се съпротивлявате срещу промяната

Промяната е нещо добро, тя ще ви помогне да подобрите живота си, а оттам и живота на хората около вас. Приемайте промените и не им се противопоставяйте.

10. Откажете се от това да слагате етикети

Спрете да слагате етикети на онези неща, хора или събития, които не разбирате и ви се струват странни или различни. Опитвайте се лека полека да отваряте съзнанието си. Умът ще ви носи ползи само когато е отворен.

„Най-висшата форма на невежество е, когато отхвърляме нещо, за което не знаем нищо.“
Уейн Дайър

11. Откажете се от страховете си

Страхът е само една илюзия, тя не съществува, вие сами я създавате. Всичко зависи от ума ви. Коригирайте вътрешната си страна и всичко външно само ще си дойде на мястото.

„Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх.“
Франклин Рузвелт

12. Откажете се от оправданията

Много пъти сами се ограничаваме, заради оправданията, които използваме. Вместо да израстваме и работим за това да станем по-добри хора, ние се самозалъгваме, използвайки всякакви видове оправдания. Оправдания, които в 99,9% от случаите дори не са истински.

13. Откажете се от миналото

Това е едно от най-трудните неща, особено когато миналото изглежда по-добро от настоящето, а бъдещето е толкова страшно. Трябва да вземете под внимание факта, че настоящия момент е всичко, което ви трябва и всичко, което някога ще имате. Миналото за което толкова копнеете и мечтаете е било пренебрегвано от вас, когато е било настояще. Спрете да се самозалъгвате. Живейте в настоящето и се радвайте на живота си. В края на краищата живота е пътуване, а не дестинация. Разбира се добре е да имате някаква ясна визия за бъдещето, но винаги живейте в настоящето.

14. Откажете се от привързаността

Тази концепция е много трудна за разбиране от повечето хора, но не е нещо невъзможно за постигане. Трябва ви много практика, за да ставате все по-добри и по-добри, в усвояването на тази концепция. В момента в който се справите с привързаността ще намерите вътрешен мир и ще станете много по-спокойни, любезни и толерантни. Разбира се това не означава, че трябва да се откажете от нещата, които обичате. В действителност чистата любов и привързаността са две несъвместими неща. Привързаността се подсилва от страха, че можете да загубите нещо, а където има страх, няма истинска любов. Точно за това любовта и привързаността не могат да съществуват съвместно.

15. Спрете да живеете според очакванията на другите

Много хора волно или неволно не живеят собствения си живот. Те живеят живота си според това, което другите си мислят, че е най-добре за тях. По този начин ние пренебрегваме вътрешния си глас, който ни нашепва правилната посока. Отделяме толкова много време да се харесаме на всички, че накрая губим контрол над живота си. Забравяме какво ни прави щастливи, какво искаме и от какво се нуждаем. В крайна сметка накрая забравяме, кои сме всъщност. Живота е тук и сега, не позволявайте на чуждото мнение да ви отклони от пътя по който сте поели.

Рейтинг:
4.7/5 на базата на 11 оценки

Отзиви

Виж още отзиви
Коментирай
loading...