Назад до Рейки - лечение с енергия

Рейки - лечение с енергия

  1. Рейки - лечение с енергия
  2. Настройка при Рейки
  3. Степени на Рейки
  4. Как лекува Рейки
  5. История на Рейки

История на Рейки

Началото на Рейки лежи в мрак. Според традицията в края на 19 век японецът д-р Микао Усуи преоткрил тази древна, непокътната енергийна система за активизиране на универсалната сила на живота и я предал на своя последовател д-р Хаяши.

Една американка от японски произход, Хавайо Таката, пренесла през тридесетте години тази система на Запад - на Хаваите. Едва в края на седемдесетте години тя провежда първите семинари на американския континент. През 1979 година тя се среща там с д-р Барбара Рей, университетски преподавател, доцент с няколко докторски степени по дребни езици и култури, и я обучава за учителка. Д-р Барбара Рей знае от университетските си занимания и изследвания, че във всички високо разбити култури е имало знание за пряк достъп до универсалната енергия, което наистина като тайно знание е било предавано в малък кръг от учител на ученик в мистерийните школи. След като изучава първата степен при Хавайо Таката и получава първата настройка от нея, тя интуитивно разбира, че сега е преоткрила това изгубено знание.

През август 1980 г. двете жени основават в Атланта, Джорджия, Американската Рейки Асоциация, на която пред повече от двеста посетители г-жа Таката обявява Барбара Рей за своя официална приемница. През декември 1980 г. г-жа Таката умира, след като е предала на Барбара Рей цялата енергийна система с всички степени и процеси на настройване.

През 1988 година тази организация, която още през 1982 година е променила името си на „Американска Международна Рейки Асоциация", започва да се нарича „Рейдиънс Текник", за да изясни, че става дума за Рейки и не трябва да се бърка с всичко онова, което междувременно се предлага под името „Рейки".

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

трябва да го видя !
тел.0894220910
Нели
Здравейте, искам да попитам чрез рейки възможно ли е да излекуваш изкривяване на тялото в следствие на падане. Да хо напраеиш отново такова каквото е било преди това? Надявам се някой да ми отговори. Благодаря ви ????
Диана маринова в гр.бургас къде мога да се запиша?
Св.
Здравейте, от две години ежедневно се занимавам с Рей Ки, системата наистина има благотворен ефект върху здравето и личностното израстване. Но се сблъсквам с хора, преминали уж рейки инициация, при които определено се наблюдава отрицателен ефект. Бих посъветвал търсещите, внимателно да избират учителите си, подозирам, че под името рейки се вмъкват и други неща, влияещи върху енергийната система. Не искам да правя реклама или антиреклама на никого, просто призовавам към бдителност, когато предоставяте достъп до себе си. Има приемствени линии, организации, които се опитват да стандартизират тази практика и т.н., това може да послужи за отправна точка при търсене на подходящ учител.
Коментирай
loading...