Назад до Природа и здраве

Резонанса на Шуман - Пулсът на нашата планета

Земята може да се разглежда като една огромна електрическа верига. Атмосферата е един слаб проводник и ако не съществуваха източниците на заряд, нейния съществуващ електрически заряд щеше да изчезне само в рамките на 10 минути. Съществува една „кухина“, която започва от повърхността на земята и достига до 55 километра нагоре в йоносферата. Във всеки един момент общия заряд в тази „кухина“ е 500 000 кулони. Казано с други думи между земната повърхност и йоносферата протича електрическа енергия от 1 – 3 x 10^-12 ампера на квадратен метър. Съпротивлението на атмосферата е 200 ома, а електрическия потенциал е 200 000 волта. Във всеки един момента по света има около 1000 гръмотевични бури. Всяка произвежда от 0.5 до 1 Ампер и техния общ сбор се използва за измерване на тока, който протича в „електромагнитната' кухина на Земята.

Честотата на Шуман представлява постоянни електромагнитни вълни, които съществуват в тази кухина. Тези вълни не са причинени от вътрешността на Земята, нейното ядро или нейната кора. Изглежда са свързани с електрическата активност в атмосферата, особено по време на интензивна гръмотевична дейност. Те се срещат в няколко различни честоти от 6 до 50 цикъла в секунда и по-специално: 7.8; 14; 20; 26; 33; 39 и 45 херца, с дневна вариация от +/- 0.5 херца. Докато свойствата на електромагнитната кухина на Земята остават непроменени и честотите остават непроменени. Предполага се, че 11-годишния цикъл на слънчева активност въздейства по някакъв начин на тези честоти.

Йоносферата около нашата планета носи положителен електрически заряд, докато повърхността на земята е с отрицателен заряд и това създава електрическо напрежение в електромагнитната кухина между Земята и йоносферата. Това напрежение се изпуска посредством гръмотевичните бури, които се развиват в тази кухина. Във физиката две концентрични електрически заредени топки, поставени една в друга се наричат сферични кондензатори или просто кондензатори.

Вътрешния слой на йоносферата се използва за безжичен пренос на радиовълни, излъчвани от предаватели на земната повърхност. По този начин информацията може да се прехвърля мигновено на много големи разстояния.

Физикът и изобретател Никола Тесла пръв се опитва да осъществи подобен безжичен пренос на електрическа енергия в Колорадо Спрингс, САЩ. Той успял да създаде такива мощни електрически напрежения, които довели до образуването на изкуствени мълнии. Тези изкуствени светкавици също произвели радио вълни. Благодарение на изключително ниските им честоти тези вълни могат да проникнат в Земята без съпротивление и по този начин Тесла открил резонансната честота на Земята. За съжаление Тесла бил изпреварил времето си и неговите открития не били взети на сериозно. Освен това той искаш всеки човек да има неограничен достъп до свободна и безплатна енергия, а това нямало как да се хареса на капиталистите.

Чак през 1952 г. един германски физик – проф. Шуман прогнозира, че има константни електромагнитни вълни в атмосферата и по специално в „кухината“ образуване от повърхността на Земята и йоносферата. По време на лекция за сферични кондензатори Шуман помолил студентите си да изчислят честотата между вътрешната и външна топка, което съответства на Земята и йоносферата и изчисленията показали, че честотата е 10 херца.

Това било потвърдено през 1954 г., когато измервания на Шуман и Кьониг резоанса на основната честота на Земята и те била 7.83 херца. В годините след това откритие много изследователи по целия свят изучавали „Резонанса на Шуман“ и открили редица свойства и характеристики.

Изследванията на д-р Волфганг Лудвиг

Волфганг Лудвиг извършва допълнителни изследвания, докато пише своята дисертация за Резонанса на Шуман. Неговата цел била да измери, какви природни сигнали действително съществуват в заобикалящата ни среда. Той бил наясно, че поради изкуствените електромагнитни сигнали в атмосферата, точното измерване на Резонанса на Шуман е невъзможно в града. Поради това той решава да направи своите замервания в открито море, където поради добрата електропроводимост, честотата на Шуман е по-силна. След това решил да направи подобни замервания и на голяма дълбочина под земната повърхност във въгледобивни мини. Там той установил чувствителни колебания в магнитното поле на Земята. Тогава на д-р Лудвиг му дошла на ум отлична идея как да направи точни измервания. Измерванията на повърхността на Земята са резултат от два сигнала, единия идва от атмосферата, а другия под повърхността. Но в последствие измерванията под Земята дават възможност да се направят точни показания като се разделят двата отделни сигнала.

Ин и Ян

По време на изследванията си д-р Лудвиг се натъкнал на древни китайски учения, които казвали, че човек има нужда от два заобикалящи го сигнала: Ян (мъжкия) сигнал от по-горе и Ин (женския) сигнал от по-долу. Това описание представя изумително точно относително силните вълни на Шуман, които могат да се измерят в атмосферата (Ян) и по-слабите геомагнитни вълни идващи от вътрешността на планетата (Ин).

Китайските учения твърдят, че за да се постигне перфектно здраве двата сигнала трябва да бъдат балансирани. Д-р Лудвиг установил, че това наистина е така. Изследвания проведени в университета в Дюселдорф показали, че едностранното използване на честотата на Шуман (Ян), без геомагнитния (Ин) сигнал води до сериозни здравословни проблеми. От друга страна липсата на честотата на Шуман също води до подобни проблеми. Професор Вевер от института Макс Планк провел опит, при който студенти доброволци живели 4 седмици в подземен бункер, напълно изолиран от магнитните полета в атмосферата. Въпреки, че студентите били млади и здрави много от тях страдали от мигрена и емоционален стрес. След като излезли от бункера и кратко излагане на външна честота от 7.8 херца, здравето на доброволците отново се стабилизирало.

Същите оплаквания били докладвани и от първите астронавти и космонавти, които в Космоса също не са били изложени на честотата на Шуман. Затова съвременните космически кораби разполагат с устройства, които стимулират вълните на Шуман.

Всички доказателства изброени по-горе, доказва че древните учения са верни. Здравето на хората наистина зависи от двата земни сигнала – Ин отдолу и Ян отгоре.

Изследванията показват, че излагането ни на тези честоти е абсолютно наложително за нас. Честотите на Шуман и геомагнитните честоти контролират нашето психическо и физическо здраве. Те се синхронизират с нашите цикрадни цикли, подпомагат имунната ни система и подобряват нашето чувство за благосъстояние.

Ние не само сме заобиколени от естествени честоти, телата ни са изпълнени с тях. Нашите клетки комуникират помежду си благодарение на електромагнитни честоти. Нашият мозък излъчва непрекъснат порок от честоти, а нашето ДНК изпълнява команди, които използват честотни вълни.

Грег Брейдън споделя научни доказателства, че въртенето на Земята се забавя. В същото време резонансната честота на Земята (честотата на Шуман) се увеличава. Когато Земята спре своето въртене и резонансната честота достигне 13 херца ще настъпи т.н. нулева точка на магнитно поле. В рамките на 2-3 дни ще започне отново завъртане в обратна посока. Това ще доведе до промяна на магнитните полюси на Земята.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...