Назад до Сънищата и кристалите

Сънищата и кристалите

  1. Сънищата и кристалите
  2. Метод на сънищата

Метод на сънищата

Този метод е много ефикасен, но изисква търпение, защото може да отнеме от няколко месеца до няколко години. Не търсете преки пътища, тъй като системата няма да сработи. Повтаряйте всяка от стъпките, докато не я усвоите добре. Усъвършенстването на отделните етапи е необходимо за изграждането на етерния мост, който свързва астралното с физическото ви съзнание. Най-подходящите кристали за метода на сънищата и за астралното поле са хъркимърските диаманти. Ако нямате възможност да си ги набавите, изберете безцветен биаксиален кристал със сияйна бистрота. Подобни кристали, в които се вижда дъга, са особено добри за такива цели, тъй като дъгата дава известна представа за астралните цветове. За да се постигне оптимален резултат, е нужен кристал с дължина най-малко три до пет сантиметра. Естествено ако кристал с други размери интуитивно ви заприлича на онова, което търсите, предпочетете него. Ако ще си избирате кристал, пречистете ума си, центрирайте се и се фокусирайте върху факта, че искате да го използвате за метод на сънищата. Преди да го започнете, не забравяйте да го прочистите. Когато не работите с него, увивайте го в бяла, златиста, виолетова или синя коприна. Ако нямате коприна, може и в памучна материя. Съхранявайте го в олтар или изобщо на специално място. Не го показвайте на други хора и никому не позволявайте да го пипа. Трябва да сте сигурни, че вибрира в абсолютно съзвучие с вас.

Стъпка 1: Всяка вечер преди лягане програмирайте кристала така, че на сутринта да си спомняте сънищата си. Сложете го под възглавницата, да попадне точно под главата ви. Унасяйки се в сън, не размърдвайте фокуса. Нека това бъде последната ви мисъл, преди да заспите. Дръжте до леглото си дневник. Първата ви работа сутрин ще бъде да записвате в него всеки сън, който си спомните. Продължете, докато започнете изцяло да възстановявате всичките си сънища. (Поне три месеца ще са ви необходими.) Щом бъдете в състояние да си ги спомните и да ги регистрирате в подробности, можете да пропуснете тази стъпка. Не прочиствайте кристала всяка вечер. Така програмираните вибрации ще се наслагват в него.

Стъпка 2: Когато се научите да помните съвършено сънищата си, изберете си сън, който се е появявал многократно или съдържа повтарящ се модел. Преди да заспите, програмирайте кристала така, че отново да сънувате този сън. Поставете го под възглавницата. Запазете онази степен на концентрация, с което сте програмирали кристала, и бавно се отпуснете в леглото. Представете си как във вас все повече и повече се разлива златиста светлина. Вижте как тя ви изпълва до такава степен, че плисва и се разпростира извън тялото ви. С вътрешния взор проследете вижте как светлината се разстила на петнайсетина сантиметра около тялото ви и, общо взето, приема неговата форма. Съсредоточете се върху тази форма на светлината. Вижте как тя се отделя от тялото ви. Не позволявайте вниманието ви да се отклони от нея, докато сънят ви обзема. Това е началото на умението да владеете сънищата си. Повтаряйте тази стъпка, докато успеете безпогрешно да сънувате избрания сън. В продължение на поне четиридесет дни първата ви работа сутрин трябва да бъде да запишете съня си. Това ще ви помогне да изградите етерния мост. (Винаги, когато не сънувате желания сън, прочиствайте кристала.)

Стъпка 3: След като започнете да изпълнявате предишната стъпка безпогрешно, прочистете кристала и го програмирайте за пътуване до място, което не сте виждали непременно насън, но сте посещавали в будно състояние. Отново поставете кристала под възглавницата и се концентрирайте върху светещата си форма. Взирайки се в нея, задръжте на фокус мястото, където искате да отидете в съня си. Нека това бъде последната ви мисъл, преди да заспите. И отново запишете сънищата си веднага след като се събудите. Прочистете кристала, ако сте сънували нещо друго. Винаги го препрограмирайте, независимо дали сте го прочиствали или не. Когато посетите безпогрешно избраното място поне четиридесет последователни нощи, преминете към следващата стъпка. Ще започнете да развивате способност за астрално придвижване.

Стъпка 4: Програмирайте кристала така, че да се озовете насън на място, където не сте ходили във физическото поле. Процесът на програмирането и заспиването е същият като при стъпка 2. Когато се събудите, запишете сънищата си. Продължавайте, докато посетите желаното място поне четиридесет последователни нощи.

След като усъвършенствате последната стъпка, вече сте в състояние да отидете навсякъде и да навестите всекиго в астралното поле. Етерният мост е издигнат и можете свободно да преминавате между астралното и физическото поле без никаква загуба на съзнателна памет.

Както отбелязахме по-горе, не е задължително да умеете да прехвърляте спомените от своя астрален живот обратно към физическия си мозък, за да действате в това поле. Ако при работата с кристали почувствате нуждата от съзнателно възприемане на действията си, можете да го направите. Техниката е следната:

  1. Точно преди да заспите, заложете в кристала си следната програма: докато физическото ви тяло спи, вие ще помогнете някому в астралното поле. Представете си или фокусирайте конкретна задача или начин, по който можете да го сторите или да предложите услугите си, където е необходимо. Използвайте кристал като описания в предишното упражнение.
  2. Поставете така програмирания кристал под възглавницата си.
  3. Заспивайки, продължете да фокусирате решимостта си да помогнете. При висока степен на концентрация вие ще окажете възнамеряваната помощ в астралното поле дори и ако при събуждането си нямате спомен за това. Този процес постепенно ще изгради етерния мост, за да можете да осъзнавате своя астрален живот.
  4. Не прочиствайте кристала след като се събудите. Нека вибрациите, свързани с вашето желание, се наслагват все повече всеки път, когато го използвате. Ако обаче почувствате силно влечение да го прочистите в който и да е момент, направете го. Увийте кристала и го съхранявайте в копринена или памучна материя по вече описания начин.

Както и при другите занимания с кристали, не прилагайте астралните си способности егоистично или за да навредите по какъвто и да било начин. Не се намесвайте непоканени в чуждия живот. Обратният ефект ще рикошира във вас. Използвайте своето астрално зрение и интуитивните си способности, за да различавате полезната помощ от безполезното вмешателство. Преди да променяте нещата в астралната или физическата вселена, премислете всички последици и резултати от действията си. Може би страданието и/или събитията такива, каквито са, служат на някаква по-висша цел. Дали е правилно да се намесите? Такова внимателно, добре претеглено действие води до дълбока мъдрост.

След като разгледахме астралното поле и техниките, развиващи способността съзнателно да оперирате в нея, полезно и важно би било да се занимаем със следния въпрос: Защо в работата си с кварцовите кристали вие желаете да действате в астралното поле? След като прекрачите отвъд простото любопитство и овладеете „магическата" тайна на кристалите, у вас ще се развие склонност да помагате на другите. Това се получава от само себе си, защото вие еволюирате, докато работите с кристалите. Колкото повече напредвате, толкова по-чувствително се отварят горните центрове, включително и сърдечният. Едновременно с това придобивате способност за емпатия, любов и състрадание. Взорът ви се развива така, че започвате да виждате за себе си и за другите начин на живот, който не включва безбройните съществуващи форми на страданието. Ще прозрете как да използвате кристалите, за да помагате на себе си и на околните, било то като облекчавате последиците от стреса, лекувате, зареждате с енергия или по какъвто и да е друг начин. Ако можете да работите в астралното поле, ще сте в състояние да оказвате неизмерима помощ на съществата както в нея, така и във физическото поле.

В астралното поле често ще успявате да действате по-активно и с по-голяма точност, отколкото във физическото. В астралното си тяло ще схващате много по-дълбоко какво трябва да направите, за да помогнете. Ще имате достъп до повече информация. Можете да отидете навсякъде, да се срещнете с всеки учител, да получите всякакви указания, които по-късно да използвате във физическото поле. В него е нужна много помощ, а има и кой да ви подкрепи с готовност в астралното ви развитие, ако желаете да помагате.

Друга полза от способността да действате в астралното поле е, че научавате много. Чувството ви за реалност надхвърля всякакви граници, които преди сте му поставяли. Вече не се страхувате от смъртта, защото сте изпитали съществуването отвъд физическото тяло, ум и емоции. Живеете в състояние на тиха вътрешна удовлетвореност, осъщественост и пълнота.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ СТРЕЛЕЦ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ТЕЛЕЦ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ РАК
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ЛЪВ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ДЕВА
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ВЕЗНИ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ОВЕН
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ СКОРПИОН
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ РИБИ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ВОДОЛЕЙ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ КОЗИРОГ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
АШВАГАНДА - редуциране на стреса - 400 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Който несанува а преди санувал.
Анонимен
az synuvam vsyaka vecher i pomnya vsichko do podrobnosti.vsyshtnost pomnya pochti vsichko spored zavisi do kolko iskam da si spomnya.moga da zapametya synya si do nay malkata podrobnost i taka gi izjivyavam synishtata che usechtam vsichko.miris,vkus,bolka,tyga,radost.,vsichko koeto moje da se izjivee na yave.po nyakoga v synya mi sym v drugi minali godini mnogo nazad v istoriyata.predi mnogo letyah nad sveta i kogato dostignaeh blizo do kosmosa nyakakva sila me vryshtashe nazad.mislil sym si kak e vyzmojno v synya si da izjivyavam vsichko tova.daje sym vijdal sobstvenoto si bydeshte po nyakoga
иванка енакиева
да сънуваш и помниш съня си е невероятно ти си вътре във самата чиста невероятно красива вселена ти си в аволон
Виж още отзиви
Коментирай
loading...