Назад до Състояния на Пета чакра

Състояния на Пета чакра

  1. Състояния на Пета чакра
  2. Недостатъчност на Пета чакра
  3. Прекомерност на Пета чакра
  4. Съчетания на Пета чакра
  5. Балансирана Пета чакра

Съчетания на Пета чакра

Липсата на граунд (заземеност) може да създаде или прекомерност, или недостатъчност в гърлената чакра. При някои хора липсата на граунд може да прерасне в прекомерно говорене, лишено от действително съдържание. При други липсата на граунд създава такъв страх, че те не могат да произнесат нито дума. Тези хора може да чувстват въртящата се енергия почти като виене на свят, когато се опитват да говорят, което осуетява способността им да мислят ясно. Това затваря гърлената чакра и създава състояние на недостатъчност.

Съвсем обичайно явление е да имаме гърлени чакри едновременно с характеристики на прекомерност и недостатъчност, позволяващи ни да общуваме добре в някои случаи и зле в други. Един човек може да е способен да предава чувствата си с изящество и достойнство, но да няма увереност, за да ги изведе в работата и кариерата си. Други може да говорят добре с непознати, но да се затварят с интимните си партньори.

Тъй като тази чакра е врата, тя се отваря и затваря бързо. Тя е високо чувствителна към ситуациите. Координира множество гласове вътре, включително онези от миналото и от различни наши части. Тогава гърлената чакра трябва да ги интегрира в един солиден и цялостен глас, който стига до общуване.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...