Назад до Самоконтрол и мотивация

Виждате неща невидими за другите: Няколко признака, че сте много чувствителни към заобикалящата енергия

Всеки ден все повече хора осъзнават, че са силно чувствителни към енергията и емоциите на околната среда. Това са явни проявления на емпатия (съчувствие), които карат много хора да виждат неща, невидими за останалите.

Емпатичните личности имат способността да улавят психическите и емоционални състояния на останалите хора. Емпатите имат висока социална интелигентност и са много добри в това да помагат на другите да решават проблемите си.

Много е важно да признаете, че сте чувствителни към външната енергия, защото хората често погрешно си мислят, че всичко което усещат и чувстват е свързано с тях самите. Ами, ако нашите мисли, емоции и чувства са свързани с хора, в които се намираме в една стая? Или хора, които се намират на по-далечни разстояния от нас?

Представяме ви няколко общи характеристики, които емпатите и енергийно-чувствителни хора притежават:

1. Усещате емоциите на хора, дори когато те не се намират в близост до вас – Ако сте емпат можете да усетите енергийното поле на други хора, дори когато те не се намират в близост до вас. Тези хора могат да бъдат в другия край на града или на много по-далечни разстояния, но въпреки това вие сте в състояние да усещате емоциите им. Затова хората със свръхчувствителност трябва често да се запитват: „Тези чувства мои ли са или на някой друг?“ Можете да предотвратите много лично страдание, ако разбирате дали чувствата, които изпитвате са ваши собствени или сте съпричастни към другите.

2. Чувствате се претоварени, когато се намирате на оживени места – Предпочитате да сте на тихи места, където не се събират големи тълпи от хора. Емпатите не обичат тълпите, защото често попиват негативизма на останалите хора.

3. Емпатите са много чувствителни към светлина, звуци, миризми и докосване – Свръх чувствителните хора не обичат явката светлина и имат много силно чувство за вкус, допир и мисис. Съпричастността означава, че вашето съзнание и тяло са свързани, а това ви прави по-чувствителни към всички видове енергия, включително електромагнитна енергия и сензорна информация.

4. Знаете неща, за които нямате доказателства – Просто „знаете“ неща, за които нямате логически доказателства. С други думи имате много силна интуиция и сте в състояние да интерпретирате нещата по начин, който е непонятен и невидим за останалите. Ако сте чувствителни към енергията можете много бързо да определите дали даден човек е добър или лош и дали да го допуснете до себе си или да го избягвате.

5. Хората постоянно ви казват, че сте прекалено чувствителни – това се дължи на факта, че емпатите чувстват повече, мислят повече и тяхната емоционалност е на по-дълбоки нива, отколкото обикновените хора.

6. Знаете, когато хората ви лъжат – Можете да прочетете езика на тялото и да създадете мисловен образ на емоциите и психическото състояние на другите. Когато някой ви лъже може да се забележи промяна в енергийното поле и тона на гласа. Съпричастността е нещо като безотказен детектор на лъжата.

7. Не обичате да гледате филми с насилие или ежедневни новини, в които се набляга предимно на негативни неща – От време на време се чувствате зле, когато гледате насилие по телевизора, тъй като сте човек, който се поставя в обувките на другите и често си мислите, какво би било, ако на вас ви се случва нещо подобно. Изживявате го психологически и емоционално все едно се случва в реалния живот.

8. Можете инстинктивно да избягвате енергийните вампири – Избягвате всякакви отношения с т.н. „енергийни вампири“ - хора, които смучат от енергията на околните. Тъй като сте имали опит с енергийните вампири в миналото, знаете много добре как да ги идентифицирате. Вашето енергийно поле развива един вид щит, който инстинктивно не ви позволява да се срещате с подобни хора.

Живота на емпатите не е лесен, особено ако се изживяват като жертви. Това означава да оставите ключа към сърцето си в ръцете на други хора. Вие сте нещо много повече от една „енергийна гъба“, която попива околната енергия. Вие имате сила, воля и право на избор. Не се страхувайте да използвате вътрешната си сила, за да си върнете контрола над вашето енергийно поле.

 

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Виждането е функция нс съзнанието ни,ще се променим за наше добро е.
Бо
За жалост, наистина живота им е много труден наистина!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...