🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Балансиране на Първа чакра

Балансиране на Първа чакра

  1. Балансиране на Първа чакра
  2. Медитация за заземяване
  3. Заземяване на разума
  4. Физически упражнения за първа чакра

Заземяване на разума

Тропане. Да тропнете с единия крак по пода няколко пъти, а след това и с другия, помага да се отворят чакрите на стъпалата и да се установи контакт с твърдостта под нас. Това упражнение е много добре да се прави рано сутрин веднага след ставане и е още по-добре да бъде последвано от масаж на стъпалата с ролер за стъпала, топка за тенис или от любимия човек, когато това е възможно.

Подскачане. Представете си, че сте малко дете и започнете да подскачате, като се опитате да релаксирате и да се отпуснете напълно. При всеки скок, когато слизате надолу, трябва да свивате коленете и да потъвате в земята. Това помага да се установи контакт с нивото на земята едновременно по два начина - чрез противопоставяне на силата на гравитацията и чрез потъването в земята. Това упражнение също помага за енергизирането на краката. Най-добре то се изпълнява на повърхност от пръст, а не върху павирано или някакво друго твърдо покритие, заради въздействието върху стъпалата.

Ритане. Ритането освобождава напрежението от краката, стига само да не се рита нещо твърдо.

Тичане. Тичането, по пръст и на чист въздух, представлява чудесно упражнение за заземяване. То зарежда с енергия стъпалата, краката и торса, усилва метаболизма и увеличава дихателния обем.

Возене. Това е интересно упражнение за градски условия. Возете се в автобуса или трамвая, застанал прави, без да се държите с ръце за нищо. Леко приклекнете в коленете и свалете центъра на тежестта ниско, за да поддържате равновесие. Разберете къде се намира вашият център на гравитация.

Почивка. Много малко е казано за огромната полза от това, просто да се успокоите, да седнете на стола, да релаксирате и да не правите нищо. В Америка днес това е най-разпространеното упражнение за заземяване.

Масаж. Всеки вид масаж помага за освобождаването на напрежението в тялото и за повторното свързване на психиката с него. Масажирането на стъпалата е особено полезно за заземяването.

Хранене. Много хора се хранят, за да се заземят. Това е така, защото то действа. Преяждането обаче прекъсва контакта на човека с неговото тяло и отново го връща в изходно положение.

Сън. Сънят осигурява покой и почивка на тялото. Той е заземяването в края на деня, което ни възстановява за следващия ден. Приятни сънища!

Рейтинг:
4.3/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Благодаря много! Периодично се връщам към този тест и информация за чакрите.Много полезно знание.
Вен
Чакрите не са физически органи, но в близост до всяка една от тях се намира жлеза с вътрешна секреция.
Чакрите не са физически органи- а както ги описват йогите -енергийни вихри. Те са разположени вертикално, погледнато отпред , но при поглед отстрани не са по вертикала. По мое мнение не са свързани с трите главни енергийни канала - сушумна - централният, който се асоциира с гръбначния стълб и ида и пингала по които протичат енергиите ин и ян .
Атанас
Има звестно разминаване. В началото пише, че първа чакра е в началото на гръбначния стълб, след това нареждаме мисловно всички чакри над нея. Това изречение не го разбирам: "Toвa нe e гpъбнaчният cтълб, ĸoйтo ce нaмиpa пo-близo дo гъpбa нa тялoтo, a тaзи чacт oт вътpeшнaтa ви чacт, ĸoятo e пoдpaвнeнa нaд вaшия цeнтъp нa тeжecттa."
Немога да повярвам ,всичко е вярно.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...