Назад до Видове йога

Бикрам йога

Бикрам йога – 26-те пози, които се изпълняват в жегата

Бикрам йога носи името на своя основател Бикрам Чудхури, който е изучавал йога заедно с Бишну Гош, брат на Парамаханса Йогананда. Този стил йога е серия от 26 пози, които трябва да се извършват в помещение в което температурата е около 40 градуса.

Защо тази йога практика се осъществява в затоплена стая?

  • Топлината се използва, за да можете по-безопасно и по-съсредоточено да изпълнявате йога позите.
  • Тялото става по-гъвкаво в жегата и тъй като повечето пози в Бикрам йогата представляват едно физическо предизвикателство, топлината ще ви помогне да направите пози които сте си мислели, че никога няма да можете да направите.
  • Жегата също така намалява риска от наранявания, стимулира изпотяването и ви помага да се освободите от токсините в тялото ви.
  • Позите от Бикрам йогата помагат не само на мускулите ви, но и на вътрешните ви органи.
  • Всяка поза укрепва и разтяга мускулите, ставите и сухожилията, като в същото време освобождава тялото на токсините и има положителен ефект върху вътрешните органи, жлезите и нервната система.

Някои хора се обeзкуражават да практикуват йога, защото си мислят, че не са достатъчно гъвкави. Йогата не е само това да бъдеш гъвкaв, тя укрепва тялото и гръбначния стълб във всички посоки с цел да се създаде едно обединение между тялото, ума и духа. Най-важното е да правите всичко по правилния начин и да не прибързвате излишно.

Какви са ползите от Бикрам йога?

  • Бикрам йогата има за цел за разтегне и стопли мускулите, ставите и сухожилията в реда в който те трябва да бъдат разпънати.
  • Бикрам йогата ще ви направи максимално гъвкави и ще помогне на тялото ви да отдели вредните токсини.
  • Този стил йога намалява стреса и подобрява циркулацията на кръвта в тялото.
  • Практикуването на Бикрам йога може да ви помогне да отслабнете и да развиете мускули.
  • Всеки може да практикува Бикрам йога, дори хората с хронични заболявания, като артрит, диабет и болести на щитовидната жлеза. Позите на Бикрам йога намаляват симптомите и предотвратяват всякакви заболявания и поддържат тялото здраво.

Този стил йога е помогнал на своя основател Бикрам да се възстанови от сериозна контузия в коляното, която е получил, когато е вдигал тежести. Лекарите са му казали, че той никога няма да може да ходи отново. След като се консултирал със своя йога учител Бикрам подновил своите йога практики и ежедневното изпълнение на Асаните му позволило да укрепне мускулите си и да проходи отново. Освен от обикновени хора Бикрам йога се практикува и от много спортисти и холивудски знаменитости. Тя е помогнала на много хора да постигнат успехи в кариерата, като подобрят своите нива на производителност, да заздрави телата им и да им осигури по-високи енергийни нива и по-голяма психична яснота.

Рейтинг:

Свързани продукти

YOGA MAT KAILASH PREMIUM - постелка/шалте за йога, материал PVC, BODHI YOGA
46.20
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ECOPRO - постелка/шалте за йога с натурална гума, BODHI YOGA
143.00
лв
Безплатна доставка + ПОДАРЪК ИЗНЕНАДА!
QI YO AJNA UNITY MAT - овална постелка за йога, QI YO MULTIYOGA
204.00
лв
Безплатна доставка + ПОДАРЪК ИЗНЕНАДА!
TPE YOGA MAT LOTUS PRO - постелка/шалте за йога, BODHI YOGA
96.20
лв
+ ПОДАРЪК ИЗНЕНАДА!

Отзиви

Коментирай
loading...