Назад до Природа и здраве

Билката на лечителя Димков – мощен стимулатор на имунната система

През зимния сезон и особено при променливо време с резки промени в темепратурата навън децата често имат нужда от допълнителна грижа, за да устоят на настинките и вирусите, особено ако посещават редовно детска градина или учебно заведение. За да подислят имунитета си много хора прибягват до напълно натурални средства, като например черния бъз.  Някъде го наричат бъзак, а българският народен лечител Петър Димков го препоръчва за лечение на много болести, особено за подсилване на отслабналата имунна система, при грип, при простуда, при възпаления на гърлото, носа, ушите, при кашлица за по-лесно изчистване на бронхиалния секрет. Според него това е най-силната билка, която държи имунитета буден. И затова с пълно право си спечелва титлата Царицата на българските билки.


За мощен антивирусен ефект черният бъз успешно може да се приема в комплекс с други напълно естествени имуностимуланти като популярните напоследък бета глюкани и шипка. Когато към черния бъз се прибавят и шипката и бета глюканите, се получава мощен противовирусен и противогрипен ефект чрез подпомагането на естествената защита на организма. Ефектът се свежда основно до това, че вирусът не може да се фиксира върху клетката и при това положение той не може да проникне и да се размножава. Другият механизъм, по който действа тази тройна комбинация е, че се стимулират някои от елементите на клетъчния имунитет, които директно подтискат и унищожават причинителите на инфекции – било то вируси или бактерии.


Когато се приемат под формата на сироп, трите природни съставки представляват мощен имуностимулатор, който подсилва имунитета на детето, без прекомерно да се натоварва неговия организъм.

Предимството на сиропа Марсианци ИмуноФорте е, че са спазени максимално точно пропорциите на всяка от тях - висококонцентриран екстракт от черен бъз, бета глюкани, екстракт от шипка и витамин C, за да се постигне нужния имуностимулиращ ефект. Освен това съставът е изчистен от изкуствени оцветители, аспартам, консерванти и глутен, което го прави подходящ и за малките деца над 1 година.
Сиропът е подходящ както за интензивна, така и за ежедневна употреба при първи симптоми на грип и настинка, по време и след терапия с антибиотик, с цел възстановяване на имунната система и избягването на повторна инфекция.

Любопитно:
Черният бъз се причислява към групата на суперплодовете. Плодовете на черния бъз от стотици години се използват за медицински цели в Европа, Африка и Азия. През последните 60 г. са проведени над 800 лабораторни и клинични изследвания за полезното действие на черния бъз.  Проучване, проведено чрез контролни групи, показва, че дневният прием на 15 ml дневно сироп, съдържащ комбинация от черен бъз, шипка и бета глюкани,  води до по-бързо овладяване на симптомите на вирусни инфекции от типа на грип A и Б, и по-бързо възстановяване средно с около четири дни.

Бета глюканите са напълно естествена съставка, която години наред е хит в Япония и в азиатските страни. Това са полизахариди, които се извличат от микроорганизми като дрожди и бактерии, гъби и зърнени култури. Тайната на бета глюканите се крие в тяхната уникална способност чрез активирането на важни имунни клетки - т.нар. „макрофаги“, да унищожават опасните бактерии и вируси и по този начин да ни предпазят от грип и инфекции.

 

Рейтинг:

Свързани продукти

ШАТАВАРИ - хормонален баланс - 400 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
НИЙМ - пречистване на кръвта - 325 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ВИТАЛИТИ - жизнена енергия - 325 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ЧЕРЕН ДРОБ И БЪБРЕЦИ - 325 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ОСТЕОСИЛ - здрави кости - 363 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ДИШАЙ СВОБОДНО - регулира дишането - 325 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ИММЮНИТИ -  подсилване на имунитета - 275 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Илия Александров
Бъд ,а не бъз.В началото на м.октомври е вече узрял и годен за бране.Сложете си латексови ръкавици и вземете ножичка или нож и в домашни условия оронвате узрялите плодове.В голям три литров стъклен буркан,като редувате пласт плодове и пласт захар.Капачката на буркана я правите на дупки с остър предмет.Оставяте буркана на слънце да престои 40 дни.След това се прецежда и се налива в тъмни бутилки.Сутрин на гладно по една лъжица.От плодовете става много вкусно сладко.
Коментирай
loading...