🎁 Бъдете готови за КОЛЕДА! SWANSON - ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СЕПТЕМВРИ
Назад до Самоконтрол и мотивация

Бивши и настоящи футболисти от Висшата Лига, които са вярващи

Футболът е най-гледания спорт в света, като големите футболни турнири са гледани от милиони хора по света. Това прави този спорт изключително комерсиален, което съответно означава, че труда на футболистите е оценяван изключително високо и те получават огромни заплати. От своя страна това води до морален упадък при редица футболисти, които заслепени от парите и славата падат в капана на греха и неморални действия.

Особено печеливши са клубовете от английската Висша Лига, като висшия ешелон на английския футбол редовно записва рекордни приходи. Именно затова едно от най-силните първенства в света е дом на всякакви изкушения за футболистите, които се радват на едни от най-добрите заплати във футбола. Но това не пречи на някои играчи да са по-насочени към духовното, като сега ще се спрем на няколко бивши и настоящи футболисти от Висшата Лига, които са вярващи:

Маркъс Рашфорд
Маркъс Рашфорд играе на позицията нападател в отбора на Манчестър Юнайтед, като младия играч на червените е считан за един от най-големите таланти на английския футбол. Острието на Юнайтед има над 80 гола с фланелката на червените, като след завръщането си на терена през този сезон той отново е сред фаворитите за голмайстор, включително и в конкретните еврофутбол залози на живо днес. И все пак, Рашфорд е един от хората, които вероятно ще играят по-малко минути през този сезон заради пристигането на Кристиано Роналдо в тима.

Но освен несъмнените чисто футболни качества на младия англичанин, той също така е и вярващ. В интервю за Гардиън самия Маркъс споделя, че той вярва в Господ и освен това неговата майка също е вярваща. Футболиста на Ман Юнайтед казва също така, че имайки предвид развоя на живота им през последните 15-20 години те няма как да не вярват в Господ, имайки предвид какво Той е направил за тях.

Даниел Стъридж
Даниел Стъридж е активен футболист, който до скоро бе прекарал цялата си състезателна кариера именно във английската Висша Лига. Бившия английски национал има над 100 гола в своята професионална кариера, като той е носил екипа на грандове от Висшата Лига, като Челси и Ливърпул, където той прекара по-голямата част от кариерата си. В последно време обаче той бе изпаднал в немилост, като Стъридж не можа да си намери отбор повече от година, като в крайна сметка бе привлечен от австралийския Пърт Глори.

Самия футболист, който носи Библейско име пък никога не е крил, че е вярващ. Още през 2014-та година бившия нападател на Ливърпул споделя своята любов към Иисус Христос чрез пост в социалните мрежи, като в текста съпътстващ снимката Стъридж отдава слава на Бог за успехите му и всичко останало, с което е благословен.

Джон Босток
Джон Босток е един от модерните футболни номади, като за през своята повече от 13-годишна професионална кариера той е сменил 13 отбора. Пътя към професионалния футбол за Джон започва в отбора на Кристъл Палъс, като малко след това той преминава в един от лондонските клубове, а именно Тотнъм.

Следват редица преотстъпвания в различни отбори от различни първенства, като Босток така и не успява да се утвърди и задържи в някой отбор. Въпреки това, Джон е отдаден Християнин, като той даже е основател на организация насочена към вярващи професионални футболисти.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...