Назад до Самоконтрол и мотивация

5 лесни техники за следване на интуицията

Повечето хора си мислят, че само една шепа от нас имат психически способности. В действителност всеки един от нас има определени психически способности – нашата интуиция. С малко практика можете да засилите връзката си с интуицията до такава степен, че да можете спокойно да разчитате на нея.

Ако се опитвате да водите по-добър и осъзнат живот, интуицията е един много добър ориентир, за посоката на движение. Интуицията винаги знае правилния отговор и ако я следвате ще постигнете много от мечтите в живота си.

Има различни начини да комуникирате с интуицията си. Ако искате да подобрите връзката с интуицията си може да използвате няколко различни техники и да определите коя от тях ви пасва най-добре. Представяме ви 5 лесни техники, показващи как можете да следвате интуицията си:

1. Попитайте тялото си: Когато не сте сигурни по кой път да поемете в живота, попитайте тялото си!

Например, ако се колебаете дали да приемете предложение за работа, седнете спокойно и затворете очи. Направете няколко дълбоки вдишвания и изчакайте, докато се почувствате спокойни и уравновесени. След това попитайте тялото си дали да приемете работата и си представете как сте приели новото назначение. След това с все още затворени очи, направете психично сканиране на тялото и обърнете внимание на това как се чувствате.

Интуицията ви със сигурност ще предизвика някаква реакция на тялото. Ако се чувствате добре, усещате вълнение в сърцето си и кожата ви настръхва, интуицията ви подсказва, че работата е точно за вас. Ако се чувствате изцедени, зле и сякаш стомаха ви е вързан на възел, значи трябва сериозно да помислите, дали да приемете предложението за работа.

2. Търсете знаците: Друго нещо, което можете да направите е да търсите определени знаци в заобикалящата ви среда.

Например, ако сте по средата на напрегнат разговор с приятел или роднина, спрете спора и погледнете нагоре, за да разберете от какво ще бъде привлечена вашата визия. Ако например видите знак „Стоп“ или „Преминете с повишено внимание“, това може да е сигнал от интуицията да спрете разговора или да се опитате да изгладите различията си.

Това не е случайно, знаците се появяват във визията ви поради някаква причина. Доверете им се, когато имате нужда от насока, защото те ви носят следи, предупреждения или подкрепа.

3. Изберете си „късметлийски“ знаци: Друг начин да комуникирате с интуицията си е като определите, кои са знаците, които ви носят късмет.

Много хора харесват четирилистните детелини, пеперудите или определена марка автомобил. Затворете очи и помолете интуицията да ви покаже избраните щастливи знаци, когато сте поели по правилния път.

Винаги, когато видите (или чуете) тези щастливи знаци ще знаете, че получавате подкрепа от интуицията си. Късметлийските знаци са като малки „намигания“ от страна на Вселената, която ви подсказва, че правите добър избор.

4. Попитайте интуицията и продължете напред: Ако въпроса, който ви тормози е по-сложен и отговори като „да“ и „не“ не вършат работа, попитайте интуицията си за правилния избор.

Седнете спокойно, затворете очи и мислете интензивно за проблема, който ви тормози, в продължение на поне една минута. След това изкарайте това от съзнанието си и мислете за нещо друго, вярвайки, че интуицията ще ви даде най-подходящия отговор.

Може да ви озари страхотна идея докато шофирате, под душа или по средата на разговор на съвсем различна тема. Тази идея буквално ще изникне в главата ви от нищото.

5. Търсете връзка с интуицията през нощта: Сънищата са фантастично средство за общуване с интуицията.

Най-добрия начин за прилагане на тази стратегия е точно преди да си легнете. Затворете очи и помислете добре върху въпроса, за който се надявате на отговор от интуицията.

Може да получите отговор на проблема си по средата на съня, затова е много важно да го запомните, след като се събудите. Възможно е да не помните абсолютно нищо от съня си, но на следващата сутрин да знаете точно какво да направите. Затова когато ви предстои важно решение, винаги е по-добре да преспите и тогава да решите какво да правите. Неслучайно поговорката „Утрото е по-мъдро от вечерта“ е толкова популярна.

Всяка една от тези стратегии е лесна за изпълнение и с течение на времето ще ви помогне да развиете по-добра връзка с интуицията си.

След като получите желаните насоки и отговори, отделете известно време, за да изразите благодарност за помощта. Колкото повече цените помощта на интуицията си, толкова по-лесно ще продължавате помощ и насоки в бъдеще. Вселената винаги възнаграждава искрената благодарност.

Рейтинг:
4.7/5 на базата на 17 оценки

Отзиви

Трайко
Изключително лесни техники, които трябва да са треинирани поне 20 години...
Лято
Аз днес видях знак и тогав предприех действие за което се чудех и се почувствах мн по добре. Знакът беше отблясъци от слънцето на залез с всички цветове на дъгата.малки но силни и красиви.
Радвам се, че и други мислят като мен. Вярно е, че не може от първия път да разгадаеш какво, къде и как да гледаш, за да разгадаеш знаците. Общо взето, ако се чудиш как да постъпиш между няколко няколко възможности, сядаш спокойно и си представяш, че си в единия вариант. Ако не се чувстваш комфортно или ти е напрегнато, представи си как ще ти подейства втория и т. Н. Докато се почувстваш спокоен и сякаш имаш вече отговорите. При мен действа. Само трябва спокойно, без агресия и отчаяние. Успех!
Детелина Петрова
Не е лесно,никак даже,но пък нищо което е лесно не си струва. Нооо е постижимо след две години с.йога медитация сега на третата вече се наслаждавам
Доста добра статия
Виж още отзиви
Коментирай
loading...