🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Самоконтрол и мотивация

11 позитивни утвърждения, които ще ни помогнат да продължим напред, когато изпитваме затруднения в живота

Какво правите, когато знаете, че трябва да се освободите от стар проблем в живота ви, който продължава да ви тормози?

Може да става въпрос за прекъсване на стара и изчерпана връзка, стар деструктивен навик, негативизъм или страх.

Често си повтаряме, какво трябва да се направи, както е добро за нас, но както добре знаем говоренето е много по-лесно от действията. Има няколко неща, които можете да направите, за да се улесни процеса на отърсване от старите вредни навици и да е постигне по-голямо личностно развитие.

Едно от най-полезните неща, които могат да се направят, когато се опитваме да се освободим от нещо в живота си са утвържденията, предназначени да намалят вътрешната ни съпротива. Представяме ви някои от най-силните и позитивни утвърждения, които са подходящи точно за такива случаи:

1. Сигурен съм, че трудностите, които изпитвам в момента някой ден ще са ми от полза, под някаква форма. Ще разбера точно защо ми се е случило всичко това.

2. Това е само един аспект от живота ми. Има толкова много други страни от живота ми, които се развиват много добре. Трябва да ги ценя и да се фокусирам върху тях.

3. Мога да намеря причина да се усмихвам дори и в лоши дни. Все още има неща, които ме правят щастлив човек, независимо от събитията, които се случват в живота ми. Днес ще обръщам внимание на нещата, които ме карат да се смея и да се чувствам щастлив.

4. Когато се чувствам по-добре, решенията, които са ми необходими сами ще ме намерят.

5. Обстоятелствата могат да се променят все едно хвърляме ези-тура. Неприятната ситуация, в която се намирам в момента може да се промени по всяко време.

6. Успях да преодолея най-стресовите ситуации и сега се чувствам много по-добре.

7. Знам, че се подлагам на по-големи лишения, отколкото е необходимо, затова днес ще го давам колкото е възможно по-леко.

8. Може би някой ден ще се радвам, че преживявам точно тези трудни моменти сега.

9. Аз съм в един постоянен процес на развитие. Може би това, което изпитвам в момента са „болките“ на растежа.

10. Знам, че съществуват безкрайно много решения на всеки един проблем.

11. Аз съм вечно същество и разполагам с цяла вечност да разбера това. Разполагам с цялото необходимо време, за да стигна до мястото, където искам да отида.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...