🎁 Редки и ценни антикварни книги - 30% промоция
Назад до Природа и здраве

Как да започнем деня си пълноценно?

Идва есента и със застудяването на времето, става все по-трудно ставането и енергията като че ли намалява. За щастие имаме възможност с постоянство и упоритост да бъдем тонизирани, щастливи и енергични. Ето няколко съвета как да постигнем хармонията в себе си, независимо през какви изпитания ни се налага да преминаваме:

Започнете деня си с чаша топла вода

Точно така. Не чай или кафе, нито вода с лимон, просто топла чаша вода. Важно е да не е гореща, а претоплена, за да не стресирате организма си. Много е важно да затоплите тялото си отвътре през студените месеци, за да може то да функционира по-добре. С една чаша вода вие чистите всички шлаки и замърсявания, остатъци от храна и подготвяте тялото си за един свеж старт на деня.

Разтегнете се

Силовите упражнения а много важни за изграждането на добра мускулатура и борбата с вирусите, а хубавият стречинг помага на тялото ви да събуди и да започне да функционира по-добре. През студените месеци мускулите ни са по-сковани от обичайното, трябва им повече време, сън и спокойствие за възстановяване. Треньорът на Роналдо ми препоръчва да прави упражнения за разтягане всяка сутрин, затова коефициентите за залагане на Португалия за класиране на Световното първенство са 1.10. Независимо, дали сте спортист или вършите интелектуална дейност, една хубава загрявка преди тренировка или работа в офиса, може да направи чудеса.

 Дишайте

Има страхотни йогистки практики, чрез които можете да се презаредите енергийно, емоционално и физически. Много често не си даваме сметка, че ежедневно ние дишане много плитко и не отделяме достатъчно внимание на начин по-който вдишваме и издишваме. Дишането може да ни помогне да преодолеем стресът, гневът, депресия или дори паник атаки. Едни от най-популярните дихателни практики са: квадратното дишане, судар шанкрия, пранаяма, капалабати и други.

 Отделете време за себе си

Опитайте се да станете по-рано, за да се фокусирате над истинските си приоритети. Помислете как искате да организирате деня си, поставете си малки цели, които да водят към по-големи. Не оставяйте умът ви да ви води към негативни мисли, той е нисш и често се опитва да се фокусира към най-силните емоции, които в повечето случаи не са позитивни. Не задълбочавайте в нещо, което ви е обидило или разстроило. Независимо през какъв период преминавате помнете, че вие сте най-важни и че миналото няма никаква тежест в днешния ден. Това, което правите с действията си и с мислите си, е най-важно. Вие избирате, дали да живеете един пълноценен и хармоничен живот или да се вкопчите в неуспехите си.

Водете си дневник/ Пишете

Ако искате да си изясните една ситуация – пишете. Така човек подрежда много добре мислите и приоритетите си и неусетно преминава по-лесно през даден проблем. В случай, че нещо ви е разстроило и не можете да се отърсите от него, каквото и да правите. Напишете го на един лист смачкайте листа и го изхвърлете в кошчето. Когато имате нужда да изговорите някакъв проблем или да организирате ума си – опишете много подробно всичко, което ви тревожи/ вдъхновява. Ще видите как това ще ви помогне да се почувствате по-концентрирани в сегашния момент. Успех!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...