🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Кристални пособия

Кристални пособия

  1. Кристални пособия
  2. Украшения с кристали
  3. Как се изработват украшенията
  4. Как се избират украшенията
  5. Цветните камъни и украшенията
  6. Амулети и кристални скулптури
  7. Кристален генератор
  8. Символика свързана с кристалите

Как се изработват украшенията

Как и от кого се изработват украшенията с кристали - това е съществен въпрос. Съзнанието на хората, заети с направата им, както и мястото, неизменно се отразяват в накита. Ако онези, които го изработват, са щастливи, притежават извисено съзнание и са запознати със свойствата на камъните, непременно ще усетите разликата във вибрационните качества на кристала и на украшението като цяло. Не забравяйте това, когато си избирате бижу. Накитите трябва не само да ви харесват на вид, но и да ви създават приятно усещане.

Как се монтират камъните

Много е важно как се изработва украшението и особено как е монтиран камъкът. При инкрустацията не бива да се прекъсва и нарушава енергийният поток, преминаващ през камъка. Така например основата или долният край на кристала не трябва да бъде напълно скрит, за да може енергията да изтича. Онова, което го покрива, обикновено се нарича капаче. То най-често се прикрепва с епоксидна смола и вибрацията на кристала трябва да преодолява това препятствие от плътна, лепкава маса. Казано иначе, разчита ли се само на епоксидната смола да държи кристала, много е вероятно в даден момент да го загубите.

Ако камъкът е пробиван, нужно е да се уверите, че не е пробит напречно от единия до другия край. Това изцяло прекъсва протичането на енергийния поток през него. По принцип няма никакви проблеми с пробиването или одраскването на кристала, стига да не е повреден по горния начин.

Най-общо казано, добре е конструкцията на накита да е по-отворена. Това позволява оптималното циркулиране на енергията през камъка, а и той може да черпи от естествени източници като слънце, вятър и вода. Постоянно зареждайки го при носенето, вие постоянно изпълвате тялото си с нарастваща енергия. Създава се цикъл на непрестанно попълване на енергийните запаси.

Металите

Всичко, което се намира в близост до кристала, му оказва влияние. Затова е важно да подбирате метали, които са добри проводници и попиват положителните въздействия. Такива са медта и сплавите им. Освен в много редки случаи, не използвайте олово, защото то спира или възпрепятства движението на енергийния поток в кристала.

Всеки метал има характерни свойства, които трябва да съчетавате с енергията и целите си. Медта е проводник по-скоро на земната и огнената енергия. Месингът - предимно на огнената, макар и да не е толкова въздушен по природа като златото.

Вибрацията на месинга е по-груба от тази на златото. Металите могат да се смесват, за да се получи комбинация от слънчева и лунна или от слънчева, лунна и земна енергия.

Ако решите да носите украшение от метал с някакво покритие, обърнете внимание какъв е материалът под покритието. Дали той притежава свойства,    чието въздействие търсите? Има ли примес на олово? Често евтините бижута с покритие от благороден метал са изработени от материал, който не е желателно да използвате.

Понякога е полезно кристалите да се комбинират със стомана. Това ви свързва със земната равнина и ви дава сила да поддържате извисено съзнание, действайки във физическото поле.

Освен в метали кристалите могат да се вграждат или увиват в други материали като кожа, плат или в традиционната американска бродерия с мъниста. „Обкръжението" определено влияе на кристала и трябва да се подбира внимателно. Кожата го насища със земна енергия, също така „влива" в него природата на животното, от което е взета. Обърнете внимание на цвета и другите качества на плата. Как го усещате? Коприната, памукът и всички останали естествени материи са подходящи за целта. Синтетичните тъкани не филтрират и не излъчват свободно енергията на кристалите.

Как да изберете най-благотворния за вас метал? По принцип най-добро е това, което най-силно ви привлича. Постъпвайте по същия начин, както при избора на кристал. Обърнете внимание какво ви допада в него или притежава за вас притегателна сила. Ако усетите привличане, значи вероятно резонирате в съзвучие с този метал. Спрете се на него. Може да почувствате нужда да сменяте металите успоредно с промените в телесните енергии. Те могат да се променят всеки ден или с някакъв друг ритъм, а може и изобщо да не се променят. Помислете за уравновесяването на енергиите в тялото си. Ако смятате, че във вас има прекалено много огън и ви трябва нещо успокояващо, изберете среброто. Ако сте „лекомислени" или потиснати, най-подходящо е златото. Ако ви липсва заземеност или сте прекалено въздушни, вашият метал е медта. Помислете и върху това какво се опитвате да постигнете в работата си с кристалите. Поначало, когато избирате метал, осланяйте се на интуицията си.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...