Назад до Работа с кристалите и камъните

Кристални пособия

  1. Кристални пособия
  2. Украшения с кристали
  3. Как се изработват украшенията
  4. Как се избират украшенията
  5. Цветните камъни и украшенията
  6. Амулети и кристални скулптури
  7. Кристален генератор
  8. Символика свързана с кристалите

В почти всички велики древни цивилизации инструментите от кварцови кристали са били ценени и използвани - под формата на пръчки или скиптри, предмети за медитация, целебни предмети, амулети за сила и ритуални накити. Информацията за тези пособия и употребата им е била запазена за свещенослужители, мистици, шамани, лечители и за посветените в техните тайнства. В наше време са „преоткрити" различни методи, достъпни за всички, които се интересуват от тях.

Направата на съвременни кристални пособия е истинско предизвикателство за творческия ум, защото тя изисква правилно вграждане, познаване на кристала, усет за артистичен дизайн и красота. Когато избирате такъв инструмент за себе си, който ще използвате или носите, освен на естетическите му качества, трябва да обърнете внимание на още няколко фактора. Как е монтиран кристалът? С какъв материал е съчетан? Дали този метал или друг материал е благоприятен за вас? Дали мястото на тялото, в съприкосновение с което ще го носите, е подходящо, за да ви подейства кристалът укрепващо? Каква цел преследвате - да отворите, излекувате или енергизирате съответната област на тялото? Включени ли са в украшението и други цветни камъни и благотворни ли са те за вас? Усещате ли в него равновесие?

Всеки елемент, прикрепен към кристала, му придава някои от своите черти. Така например костта добавя още от характеристиките на елемента земя. При това зависи от какво животно е костта. Скъпоценните камъни притежават специфични качества поради цветовите си и вибрационни особености, затова съчетаването им с кристал също ще повлияе на целия инструмент. Перата, с които често обкичват ритуалните или магически предмети, привнасят в тях природата и „нрава" на съответната птица.

Кристалът не бива да се монтира така, че стабилността му да зависи изцяло от здравината на лепилото, епоксидната смола или цимента, защото в такъв случай не е изключено да падне. Не трябва и да се пробива напречно (между две стени), тъй като тава нарушава енергийния поток. Върхът му не бива да бъде изцяло покрит, за да има възможност кристалът леко да се свива и разпуска при енергизирането.

Обърнете внимание на елементите и тяхната композиция в кристалния инструмент или украшение. Може да бъде включен символ, който да повлияе на кристала с вибрацията си. Така например кръгът, квадратът, триъгълникът и други геометрични фигури са заредени със специфична енергия и смисъл. Символи от рода на звездите притежават различна енергия според броя на лъчите и разположението им по отношение на кристала. Янтрите (медитативни формули) и други архитипни символи в съчетание с кристала представляват могъщи средства за медитация и лекуване. Коренните звукове или думи, залегнали в основата на мантрите, също могат да се използват чрез изписването им върху кристала. Разбира се, и всевъзможни специфични предмети, животни или митологични същества биха повлияли върху кристала с енергията си. Змията например символизира възход на творческите, способности, надигането на енергията кундалини. Такава комбинация е изключително подходяща за пръчка или инструмент, предназначени да натрупват енергия и да я изпращат през кристала.

Тук изброихме само няколко от многобройните аспекти на превръщането на кристалите в могъщи инструменти. Ако почувствате, че някои пособия, предмети или украшения ви привличат, поинтересувайте се за материалите и символите, заложени в тях. После се вслушайте във вътрешния си глас и ще разберете дали са благотворни за вас. Водени от интуицията си, ще разберете също и как най-добре да ги използвате. Съзнателната употреба на кристални сечива е процес на взаимодействие, двупосочна връзка между вас и вашето пособие. Вие взаимно се направлявате. По този начин може да се разгърне потенциалът на инструмента, който ще ви дари с висше съзнание, енергия, изцеление, магически способности, прозорливост и могъщество.

В следващите страници са описани по-подробно видовете украшения, амулети за сила и други специфични предмети, които могат да се изработят от кварцови кристали, както и приложенията, съхраняването и балансирането им. Отделено е място на вграждането на кристалите, съчетаването, им с метали, цветни камъни и пр.

Рейтинг:

Свързани продукти

КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ СТРЕЛЕЦ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ТЕЛЕЦ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ РАК
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ЛЪВ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ДЕВА
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ВЕЗНИ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ОВЕН
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ БЛИЗНАЦИ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ СКОРПИОН
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ РИБИ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ ВОДОЛЕЙ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни
КОМПЛЕКТ КАМЪНИ ЗА ЗОДИЯ КОЗИРОГ
8.80
лв
8.18
лв
Промоция -7% 100% Естествени камъни

Отзиви

Коментирай
loading...