Назад до Влияние на мислите

Лечение на лошите мисли

  1. Лечение на лошите мисли
  2. Страх
  3. Смърт
  4. Как да се умре

Това е интензивен курс за смъртта. Защо пък за смъртта? Искам да кажа, не би ли трябвало да се концентрираме върху положителни неща? Да, но най-напред трябва да проучим мотивите, които стоят зад извършването им.

Ако причината, заради която ще мислите по по-положителен начин, е страх от смъртта, каквото и да правите, без значение колко добро е то, ще бъде утвърждаване на този страх.

Докато страхът стои изпречен пред вас, вие вероятно ще продължите да вършите добрини. Но щом веднъж се почувствате незастрашени, вие може отново да се върнете към старите навици. Например, когато бъде открито лекарство за вашата болест, страхът, че ще умрете от нея, ще изчезне. Тогава е възможно пак да се върнете към предишните си навици да мислите за неприятни неща.

Това отново ще породи нежелание да живеете, и най-вероятно ще се появи друг начин за постигане на смъртта, съвсем различен от предишния.

Но ако използвате техниката, дадена тук, защото искате да живеете по-пълноценно, по-щастливо, по-радостно, с повече обич и продуктивност, то тогава вие ще имате една солидна, здрава основа. Ако възприемете тези начини като безумен опит да надхитрите неумолимия Жътвар (т.е смъртта), цялото начинание е, ако перифразираме Хенри Хигинс, „обречено, дори преди да сте положили клетва".

Това не означава, че трябва да запазите пълно спокойствие пред факта, че сте смъртен, преди да сте изпробвали някои от съветите, подсказани тук. Съвсем не. Страхът може да бъде добър мотив, за да започне човек нещо. Но страхът постепенно може да бъде заменен от желанието за положителен резултат, ако се очаква подобрение в продължителен, дългосрочен план.

А това е и по-добре — защото да бягаш от нещо, от което се страхуваш, е далеч по-малко приятно от това да тичаш към нещо, което желаеш.

Когато човек бяга, поради това че се страхува, страхът се засилва — вие показвате, че той има силна власт над вас. Човек трябва да се изправи лице в лице със страха в заглавието на книгата "Разбери страха си, за да приключиш с него".

(Това е книга, която никой от нас не е чел, така че не можем да я препоръчаме, но заглавието е чудесно.) Само тогава разбираме истината за страха—това е просто една илюзия, а не нещо реално.

Преди да продължим с краткия ни курс по въпроса за смъртта, да се поразходим до съседната класна стая и да се запознаем с някои от характеристиките на страха.

Рейтинг:
3.8/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Анонимен
Мен ме е страх от смъртта но рано или късно всички умираме Брагодаря ви за статиятта
todorka.arinova.guguva
MOLQ.PRO4ETI.TI.ZNAE6.LI.KAVO.ESARTTA.KAKVO.E.DA.IZGUBE6.MLAD.PREKRAEN.SAORUG.DA.SI.OTIDE.ZAVINAGI.DA.OTAVI.VSI4KO.I.BEZ.NEGO.VSI4KO.E.PUSTO.KOI.AZDADE.TOZI.SVQT.GADEN.I.GROZEN.KADE.ETOZI.BOG.TOI.E.NE.SPRAVEDLIV.AKO.IMA6E.NQMA6E.DA.IMA.TEZI.U6AI.UMIRA4OVEK.I.OTIVA.DA.GNIE.VGADNATA.ZEQ.NQMA.RAI.IMA.AMO.PRAS.
сиси
Към анонимен! Моля те не пиши такива думи. Можеш да се излекуваш! Поне мислите си! Можеш да бъдеш навсякъде с мислите си. Можеш да мечтаеш. Можеш да си всичко с хубави мисли.
сиси
Как се избавите от страха да пътувате в лека кола.? Споделете, важно е за мен.!
Chervena mechka
Виж още отзиви
Коментирай
loading...