Назад до Самоконтрол и мотивация

Медитация сред природата – един специален начин да се свържем с Майката Земя

Защо да медитираме сред природата?

Ползите от медитацията са огромни и могат значително да разширят възможностите ви за физическо, емоционално, интелектуално и духовно развитие и здраве. Медитацията е процес на заглушаване на ума с всички негови нужди и желания. Всичко това изчезва, след което се позволява на Вселената да навлезе в нас и да ни донесе определен тип енергийно изцеление.

Най-добрите места за медитация сред придодата

Този вид медитация трябва да се извършва навън на открити места, за по-дълбока връзка с Майката Земя и Вселената, която я заобикаля. Намерете някое тихо местенце навън, далеч от хората и шумотевицата и се насладете на красивите звуци на природата. Има много такива места, дори в големите градове, където можете да намерите спокойствие и тишина. Намерете такова място и започнете да медитирате там.

Преди да започнете трябва да се заземите

Заземяването е дума, която описва укрепването на връзката ни със Земята. Това е упражнение, което трябва да се извършва всяка сутрин и винаги преди медитация. Процесът на заземяване ви помага да останете закотвени в това измерение, докато по време на медитацията се движите из други измерения. Това също енергизира и пречиства коренната ви чакра като по този начин ви прави физически по-силни.

За да се заземите затворете очи и започнете да дишате спокойно и дълбоко. Представете си, че една мощна енергия се движи нагоре надолу по гръбначния ви стълб, а след това се спуска надолу към земята, през двата крака. След това си представете как тази енергия слиза дълбоко надолу в земята, километри и километри надолу. Усетете как енергията от гръбнака ви слиза все по-надолу и надолу в земята и след няколко минути ще сте готови да започнете медитацията.

Медитацията с природата

Намерете тихо и спокойно място, където да се чувствате отпочинали. Забравете всички мисли, тревоги, радости и планове. Забравете за проблемите си и за това какво мислите, че трябва да направите. Просто се отдайте изцяло на момента.
Вслушайте се в гласа на вятъра, заслушайте се в птиците и звуците, които те издават, скърцането на снега или шумоленето на листата и клонките под краката ви. Усетете вятъра, който духа в лицето ви. Станете едно цяло с природата около вас. Съсредоточете се върху всички части на природата около вас.

Почувствайте камъка върху който сте седнали. Докоснете растението до вас. Прегърнете дърво и усетете мощната енергия, която то носи. Заслушайте се в звука на водата. Отделете колкото време е необходимо да се свържете с природата. Този процес става много бавно. Започнете да „говорите“ с камъка, дървото, растенията, животните, водата. Те ще се радват да се свържат с вас. Просто ги попитайте как са, радват ли се на живота, имат ли нещо да ви кажат? Попитайте ги каквото си искате. Говорете с природата и се вслушайте в това, което тя има да ви каже. Свържете се с Майката Земя!

След това бавно преместете вниманието си към небето. Вгледайте се в прекрасните форми на облаците, които се движат над вас. Представете си другите планети, които също обикалят около Слънцето с такава невероятна прецизност. Всяка една планета има своя собствена енергия, която е част от енергията на Вселената и влияе на всеки един от нас. Ние всички сме свързани. Представете си голямата Вселена и нашата планета, която е само една прашинка в нея. Вижте се като част от тази Вселена. Свържете се с Вселената!

Насочете вниманието си към Майката Земя. Вслушайте се и чуйте ритъма на земното сърце. Земята има пулс и ритъм, който е уникален във Вселената. Ако вложите цялото си сърце ще доловите ритъма на Земята и ще се свържете с него.
След като се настроите към пулса на Майката Земя, благодарете й, че ни дарява с всичко необходимо да живеем и ни обича така безрезервно. Помолете я за прошка за нашата неспособност да се грижим правилно за нея. За всички вреди, които човечеството и нанася ежедневно. Помолете я да ви покаже как да бъдем по-грижовни и любящи към нея. Благодарете неуморно на Майката Земя!

Предимствата на този вид медитация

С течение на времето ще усетите многобройните ползи, които носи интимната връзка с Майката Земя и Вселената. Ето някои от основните предимства за нас:

 • Ще се чувствате свързани с общото и няма да имате скрити копнежи или да се чувствате самотни.
 • Самочувствието ви ще се увеличи.
 • Ще се засили чувствеността и любовта ви.
 • Чувството ви за принадлежност ще бъде много по-силно.
 • Ще се чувствате физически по-силни, смели и спокойни.
 • Много от измислените ви страхове ще се разсеят.
 • Ще се чувствате много по-дълбоко свързани с тялото, емоциите, мислите, вътрешното си аз.
 • Ще бъдете по-здрави.
 • Ще се чувствате по-отпочинали и възобновени.
 • Много по-лесно ще се освобождавате от натрупаната болка.

Медитацията сред природата ще ви помогне да се свържете по-дълбоко с лечебната енергия на Майката Земя и цялата енергия на Вселената.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

ВИТАЛИТИ - жизнена енергия - 325 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ИММЮНИТИ - подсилване на имунитета - 275 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ВСЕОБХВАТНА БА ГУА ДЖАН - ДОРИЯН АЛЕКСАНДРОВ, ШАМБАЛА
40.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Тази медитация е прекрасна!
Иванка Пейчева
Това е най прекрасната медитация!
Велислав Дяков
Велислав Дяков
Коментирай
loading...