Назад до Рейки при гледане на деца

Рейки при гледане на деца

  1. Рейки при гледане на деца
  2. Рейки при Планиране на семейство
  3. Рейки за Плодовитост
  4. Рейки за Контакт с нероденото дете
  5. Рейки при Кърмене
  6. Рейки при Проблеми със съня на детето
  7. Рейки при Проблеми в училище
  8. Рейки за Доверие в себе си
  9. Рейки при Страхове на детето
  10. Рейки при Пристрастявания

Рейки при Кърмене

При кърменето чудесният енергиен кръговрат между майката и детето, възникнал през бременността, отново се затваря; даването и вземането стават едно, за кратко време единството се възстановява. Освен това майката държи бебето си на ръце и през това време то бива снабдявано с универсалната енергия.

Космическа спирала

При кърменето можем да работим и с космическата спирала и да си представяме, че сладкото мляко се влива в устата на бебето в спирала, завъртяна противоположно на часовниковата стрелка. Или да си представяме космическа спирала в сърдечните центрове, която свързва двете сърдечни чакри.

Не е препоръчително да „четете хубава книга по време на кърменето", съвет, който откриваме в някои книги за кърменето и в женските списания. Това време е твърде интензивно, за да отклонявате вниманието си, пък дори и с хубави книги! Тогава тече не само майчино мляко, а и финоматериална енергия, безусловна любов.

Ако желаем да стимулираме образуването на мляко, трябва още преди идването на млякото да поставим ръцете си една зад друга върху всяка гърда. Това положение помага и в „спешен случай", когато поради стрес или при внезапна повишена потребност на нашето бебе сме имали твърде малко мляко.

Знаете ли, че децата на първобитните народи често биват кърмени до три-четири години? Докато бебето е изцяло на кърма, по правило няма менструация и това представлява една относително по-висока защита срещу забременяване благодарение на млечния хормон пролактин. Този хормон съдейства и за това по време на интензивната фаза на кърменето да не се усеща голямо желание за сексуални активности. Тези две действия на пролактина обясняват защо при първобитните народи разстоянието между възрастта на децата е около две и четири години. През това време майката може да си почине хубаво от грижите, свързани с раждането и бременността, и да събере нови сили за следващото дете.

Рейтинг:

Свързани продукти

КРИСТАЛНО МАХАЛО С ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ
18.00
лв
17.10
лв
Промоция -5% 100% Естествени камъни
КРИСТАЛНО МАХАЛО С ОПУШЕН КВАРЦ, АВИР
22.00
лв
20.90
лв
Промоция -5% 100% Естествени камъни
ЕТЕРИЧНО МАСЛО ТАМЯН 10 мл., СТИКС НАТЮРКОЗМЕТИК
53.10
лв
47.79
лв
Промоция -10% Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Анонимен
Рейки йога кундалини ... пълни глупости само Бог може да помогне. Единствено връзка с Бога помага, а не глупави изкуства
Анонимен
и вие нимирате това подходящо за графа "пристрастяване" ?
Йосифова
Здравейте. Не ми става ясно какво трябва да правя с дъщеря си, която ожесточено си яде ноктите. Къде и как точно трябва да и въздействам? Не мога да разбера страхове ли са, тревоги или нещо друго? Благодаря Ви.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...