🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Рейки за кариерата

Рейки за кариерата

 1. Рейки за кариерата
 2. Рейки за Намиране на професия
 3. Рейки за Интелигентност
 4. Рейки за Съзидателност
 5. Рейки за Вдъхновение
 6. Рейки при Стрес от работа
 7. Рейки за Писане
 8. Рейки за Излъчване
 9. Рейки за Самосъзнание
 10. Рейки за Памет
 11. Упражнение Триминутно дишане

Рейки за Съзидателност

Позиции на ръцете отпред - главаПозиции на ръцете отпред - тялоПроблемите, които сме си създали, може би са разрешими, но не с едноизмерното мислене, към което сме привикнали. Един проблем най-често няма само една причина, а букет от причини, за които е важно да мислим едновременно, когато се опитваме да го решим. Нашият професионален свят и състоянието на информацията ни се променят твърде бързо, за да можем да разчитаме единствено на разума си. Със съзидателността и интуицията се включваме в по-високи равнища на съзнание. Можем да бъдем действително съзидателни само когато сме отпуснати. Стресът и напрежението са отрова за разгръщането на нашата съзидателност. Тук може да се приложи Рейки като дълбока и проста техника за разграждане на стреса и развиване на положителни, конструктивни модели на поведение за стресови ситуации и като възможност да влезем пряко в контакт с нашата съзидателност и да я разгърнем.

 Положения

За създаване на нервни връзки между двете мозъчни половини, за развитие на нашата интелигентност и изграждане на нашия контакт с интуитивното равнище особено много помагат първото и третото положение на главата. Можем да ги прилагаме и в комбинация с предно положение, като полагаме ръка върху съответното място.

Съзидателността е една естествена енергия във всички нас. Тя не е запазена за хората на изкуството, например за художниците и писателите. Съзидателност означава способността да действаш творчески и да използваш напълно своите възможности в живота. Във всяка професия се нуждаем от тази способност.

Когато страдаме от стрес, творческият ни поток е блокиран и задръстен. Силният отрицателен стрес има отрицателно въздействие върху цялата ни динамика тяло-душа-дух. Да бъдем действително съзидателни означава да бъдем в контакт с по-високи равнища на съзнание. Само тогава можем да приемем интуитивните проблясъци на мисъл.

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...