Назад до Техники за отделяне от тялото

Техника Христос

G. M. Glasking e австралийски журналист, който популяризира тази техника в няколко книги, като най-известната е „Прозорец на ума”.  При тази техника са необходими 3-ма души, обекта на опитност извън тялото и още двама, които да го подготвят.Човека, който се подготвя за опитност извън тялото ляга удобно в топла и затъмнена стая.  Единият от  помощниците масажира стъпалата и глезените, а другият масажира главата му, като поставя меката част на дланта си върху челото и разтрива енергично в продължение на няколко минути. От това главата на масажирания трябва да започне  да бучи той да се почувства дезориентиран. Краката му изтръпват и той започва да усеща как тялото му се облива със светлина или променя формата си.

Когато се достигне този етап започва въображаемото преживяване. Човека изпитващ преживяването си представя как краката му се разпъват и стават по-дълги и след това отново придобиват обичайните си размери. След това същото упражнение се прави и с главата, която въображаемо се разтяга и след това се връща. След това тези преживявания започват да се редуват, като разстоянието на разтягане става все по-голямо. На този етап човека трябва да може да си представи как става много дълъг или се издува в стаята като балон. За всеки етап трябва да се отдели нужното време, така че той да се завърши успешно. Някои хора стигат до този етап в рамките на 5 минути, други за около 15 минути.

След това трябва да си представи, че се намира пред входната си врата, като описва всичко което вижда в детайли, като цветове, детайли по вратата и стените и заобикалящата го среда. След това трябва да се издигне над къщата и да разгледа околностите на града. За да покаже, че владее ситуацията трябва да превключи въображението си от ден на нощ и обратно, като наблюдава изгрева и залеза на слънцето и светването и угасването на лампите. Накрая е помолен да отлети и да отиде където желае. На този етап изображенията вече са толкова ясни, че човек може подробно да опише всичко, което вижда на мястото, където се е пренесъл.

Сигурно се чудите как приключва опита. Обикновено човека изживяващ всичко това внезапно извиква „Тук съм” или „Върнах се” и имат много ясни спомени за всичко, което им се е случило. След като се завърне човек трябва да си отдъхне за няколко минути, за да се върне към нормалното си състояние. Тази техника укрепва и разширява границите на въображението, като същевременно поддържа тялото спокойно и отпуснато.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...