Назад до Самоконтрол и мотивация

Техники за освобождаване от стреса според зодията

Представителите на всяка една зодия се стресират от различни обстоятелства и съответно използват различни стратегии за облекчаване на стреса. Няма как да избягаме от стреса в съвременния динамичен свят. Той неизбежно ще се появи, най-често поради проблеми на работното място, финансови затруднения, здравословни проблеми, междуличностни проблеми и т.н.

Всеки от нас използва някаква техника за справяне със стресовите фактори. Знаейки какво ни изтощава най-много, ще можем да се справим със стреса по един по-лесен и здравословен начин.

Представяме ви мощни техники за освобождаване от стреса за всяка една зодия:

Овен – 21 Март – 19 Април

Овните са толкова ангажирани в ежедневието си, че рядко им остава време да си починат и да се насладят на малките неща в живота. Овена може да прегори, ако не отделя достатъчно време за почивка и освежаване, след напрегнатата седмица в училище или на работа. По принцип са енергични хора, но когато са изтощени се чувстват сякаш са предали другите и себе си. Овните искат да се движат напред с пълна сила, но трябва да помнят, че преди да тичаш трябва да вървиш. Вземете си най-малко един почивен ден седмично, през който да не правите абсолютно нищо. Това ще ви даде възможност да се заредите с енергия и да се радвате на живота, движейки се с едни по-бавни и спокойни темпове.

Телец – 20 Април – 20 Май

Телеца има много силна работна етика и иска още от първия опит да си свърши перфектно работата. Те приемат несгодите много тежко. За тях неуспеха е некомпетентност, а не възможност за израстване. Телеца се съобразява изключително много с чувствата на другите и избягва да влиза в разногласия. За да се освободят по-лесно от стреса телците не трябва да се вземат толкова на сериозно и да се фокусират върху всяко дребно нещо. Запомнете вие не можете да контролирате това как останалите реагират на думите и действията ви. Можете да контролирате единствено собствените чувства и емоции.

Близнаци – 21 Май – 20 Юни

Близнаците са много динамичен и сложен зодиакален знак. Те често променят мнението си само в рамките на няколко часа. Никога не спират да мислят, което усложнява ситуацията и води до натрупването на стрес. Близнаците се справят много добре с комуникацията и в повечето случаи са с оптимистична нагласа. Те обичат да се забавляват и искат да се събират с хора, които носят същата позитивна енергия. Близнаците се стресират най-лесно от прекаленото вглъбяване в ситуациите, затова воденето на активен живот е най-доброто лекарство за освобождаване от стреса. Близнаците са много социален знак и предпочитат дейности при които си взаимодействат с други хора.

Рак – 21 Юни – 22 Юли

Раците често са неразбрани от останалите. Те много лесно могат да се почувстват наранени и предпочитат да се скрият в черупката си, вместо да изкажат чувствата си. Рака има нужда от сигурност и когато тя липсва стреса в тях се покачва, докато накрая черупката им се разпука и покажат истинските си емоции. Вместо да разчитат на другите те предпочитат сами да се грижат за сигурността си. За тях е добре да практикуват медитация или да правят нещо друго, което ги кара да се чувстват сигурни. Обичат да отдават своята енергия на другите, затова винаги когато имате възможност помагайте на околните. Това ще ви помогне да се освободите от излишните мисли и тревоги.

Лъв – 23 Юли – 22 Август

Лъвовете обичат всичко в живота им да е под контрол и не могат да устоят на желанието да казват на другите как трябва да се развият нещата. Лъвовете обичат светлината на прожекторите, те са родени лидери и искат да участват във всичко. Те трябва да се научат как да живеят по-леко и за момента, а не да се опитват да контролират всеки един аспект на живота си. Лъвовете са силни когато усещат благодарността и уважението на другите, но трябва да знаят, че много по-важно е първо да имат самоуважение и едва след това да търсят нещо от другите хора.

Дева 23 Август – 22 Септември

Девите също изпадат в прекалено много размисли, както Близнаците. Те мислят много логично и рядко предприемат нещо в живота, без да са обмислили и най-малките детайли. Девите са много критични към себе си и другите. За тях идеалната професия е тази при която трябва да се обръща внимание на дребните детайли. Те обичат да разрешават проблеми и с радост помагат на околните да разрешат несгодите, които ги мъчат. Стигането до дъното на собствените им проблеми обаче е по-трудна задача. За девите е добре да записват мислите си на хартия и да не се опитват да упражняват толкова голям контрол над другите и себе си.

Везни – 23 Септември – 22 Октомври

Везните се стресират много, когато хората се отнасят несправедливо с тях. Те не обичат конфронтациите и могат с часове да мислят какво да кажат на човек, който ги е наранил и дали изобщо трябва да говорят с него. Везните са най-балансираната зодия и не обичат да прибягват до крайни решения. Везните обичат всичко около тях да е хармонично и карат останалите също да се чувствам комфортно. Това обаче не винаги е от полза. Ако нещо ви притеснява не се притеснявайте да го споделите, но бъдете кратки, точни и лаконични. Вашия миролюбив характер ще ви предпазва от екстремни ситуации.

Скорпион – 23 Октомври – 21 Ноември

Скорпионите, подобно на Раците са много чувствителни хора, които обичат да прикриват истинските си емоции. Те се радват на личния си живот и не обичат да са заобиколени от шумни и невнимателни хора. Скорпионите обичат да таят злоба в себе си и да отмъщават на хората, които са ги предали. Трябва да се научат да поставят граници и да изказват на глас своето мнение, когато други хора се опитват да влязат под кожата им с определени действия и решения.

Стрелец 22 Ноември – 21 Декември

За да чувстват мир със себе си, стрелците имат нужда от постоянно движение. Те не обичат да им се казва какво да правят и се чувстват стресирани, когато трябва да следват правила и ограничения, определени от други хора. Те са много нетърпеливи, импулсивни и не обичат ситуации в които трябва да действат „правилно“ или да се придържат спрямо очакванията на другите. Стрелците трябва трябва да са активни и да прекарват много време навън, за да не се чувстват ограничени.

Козирог 22 Декември – 19 Януари

Козирозите имат много високи очаквания за себе си. Те много лесно се преуморяват, ако не обръщат внимание на собствените си нужди. Козирозите обичат да казват на другите какво да правят и често се месят в живота им. Те подобно на Лъвовете трябва да държат всичко под контрол. Живота обаче е много сложен и не винаги се развива по план, затова козирозите трябва да се научат как да го дават по-леко и да оставят нещата просто да се случват. Козирога не трябва да взима работата си прекалено на сериозно. Трябва да си оставяте достатъчно време за игри и забавления.

Водолей – 20 Януари – 18 Февруари

Водолеите са много остроумни, находчиви и авантюристични хора. Те предпочитат свободен живот, без излишни обвързвания и ангажименти. Водолеите са пълни с вълнение и се стремят винаги да са позитивни към хората. Тяхната упоритост им пречи да се вслушат в мнението на другите. Не обичат да си признават, когато сгрешат и са склонни да разсъждават обективно. Не позволяват на емоциите да ги отклонят от пътя по който са поели. Водолеите трябва да знаят, че животът не винаги се развива по техния сценарий. Те трябва да се научат как да разкриват емоциите си пред другите, когато е необходимо.

Риби – 19 Февруари – 20 март

Рибите са много потайни и креативни хора, които не обичат да бъдат в светлината на прожекторите. Чувството за незащитеност е силен фактор, който причинява стрес при тях. Те дори могат да се разболеят от чуждата отрицателна енергия, която навлиза в пространството им. Предпочитат тишината и спокойствието. Избягват шумните хора и ситуации. Рибите трябва да отделят достатъчно време за себе си. Трябва да работят върху подобряване на вибрациите си, за да се предпазят от всякаква негативна енергия.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...