🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Втора чакра (Свадхиштхана)

Втора чакра (Свадхиштхана)

  1. Втора чакра (Свадхиштхана)
  2. Функция на Втора чакра - Движение
  3. Функция на Втора чакра - Усещане
  4. Функция на Втора чакра - Удоволствие
  5. Функция на Втора чакра - Емоции
  6. Функция на Втора чакра - Нужда
  7. Функция на Втора чакра - Желание
  8. Функция на Втора чакра - Сексуалност
  9. Демон на Втора чакра - Вина
  10. Формиране на Втора чакра

Функция на Втора чакра - Движение

Да открием последователност в промяната означава да приемем разгръщащия се поток. Докато преди сме развивали заземеността, стабилността, фокуса и спокойствието в първата втората чакра е точно обратното: да тръгнем, да течем, да се движим, да чувстваме и да произвеждаме. Нашето съзнание се разширява само като се движи и се стимулира само от промяната. Движението и промяната стимулират събуждането.

Движението надмогва инерцията на първата чакра. Чрез движението разширяваме своето поле на възприятие, увеличавайки вложената сетивна енергия. Чрез движението на тялото изграждаме мускулната тъкан, ускоряваме кръвообращението, стимулираме нервните окончания и общо повишаваме своята гъвкавост и живост. Потокът на удоволствие и вълнение, минаващ през нервната система, окъпва организма в усещания и осъзнатост и събужда съзнанието в него. Движението става негово собствено удоволствие.

Като обърнем внимание на начина, по който се движим, можем да открием погребани по-рано проблеми и чувства. В първата чакра структурните форми на тялото ни дават ключ за несъзнавания процес. Във втората чакра наблюдаваме начина, по който се движат и осъществяват контакт тези форми.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Иван Иванов
Благодаря за информацията!!!
Благодаря за информацията.
CalistaL
Много ми харесва този сайт. Информацията е интересна и стойностна. Добре подредена и направена. Само силните цветове на фона измарят бързо очите ми и ме карат да затварям бързо страниците :)
Дака
Какво означава да притежаваш голяма сексуалност или да ти е силно изразена .Не знам как да го кажа точно ,защото все още съм доста зелен :)
indigo
същите мисли изплуваха в мойта глава след като открих сайта преди 1 седмица.Ние сме едни и същи.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...