🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Балансиране на Пета чакра

Балансиране на Пета чакра

  1. Балансиране на Пета чакра
  2. Вибриращото тяло
  3. Очистване на полето
  4. Дълбоко слушане
  5. Настройване на гласа
  6. Припяване и използване на мантри
  7. Нуждата да бъдеш чут
  8. Писане
  9. Музика
  10. Физически упражнения за Пета чакра

Настройване на гласа

Настройването помага на основната вибрация вътре във вас да излезе през гърлото ви като звук. Настройването не насилва гласа към специфични думи, мелодии или звуци, а работи с тялото и с дишането, за да създаде чисто изразяване, лишено от интелектуално осмисляне или естетическа привлекателност.

Когато се движим физически или сме развълнувани емоционално, е естествено да произведем звук. Пищим от удоволствие, когато сме възбудени, или пъшкаме, когато сме наскърбени. Когато се напрягаме, изглежда имаме повече сила, ако сумтим. За нещастие тези звуци ни притесняват и сме научени да ги заглушаваме, затваряйки гърлената чакра.

УПРАЖНЕНИЕ

Настройването се изпълнява най-добре след кратък период на разгряване на тялото. Застанете прави и се изпънете нагоре, протягайки се към небето. Изпънете се надясно и наляво, напред и назад, отпускайки торса. Накарайте тялото ви да се люлее и подскача, допускайки всички звуци, които искат да излязат. Разклатете краката си, разлюлейте ръцете си. Нека тялото ви стане отпуснато и вибриращо.

Когато се почувствате достатъчно разгрети, застанете прави, като двете ви стъпала са здраво стъпили на земята, и върнете ръцете си отстрани на тялото или ги вдигнете над главата си. Затворете очите си и се вслушайте в звуците вътре във вас.

Вдишайте дълбоко и отворете устата си, позволявайки на дъха ви да излезе като пълен звук, доколкото е възможно. Той може да излезе като стон, писък, гръмък смях или някакъв друг вид странен звук. Или може да има разнообразие от звуци, които се променят всеки миг. Просто им позволете да се появят, без да ги преценявате, отваряйки се за спонтанността на израза, доколкото е възможно.

След известно време ще откриете, че звукът се установява в нота, която чувствате особено подходяща за вас - нота, която можете да понасяте. Може да ви е необходимо да експериментирате с много ноти, за да откриете тази особена нота. Позволете си да изпеете тази нота толкова пълно, колкото можете, стремейки се към резонанс, като отпуснете диафрагмата, гърлото и гръдния си кош. Вижте дали можете да почувствате къде се заражда звукът във вашето тяло. От гърлото ви ли излиза? От гръдния ви кош? От корема ви? От главата? Опитайте се да го накарате да излиза от цялото ви тяло наведнъж, като раздвижите всяка част от тялото, която изглежда несвързана, докато се интегрира в звука.

Евентуално освобождаването на звука ще се установи естествено в миг на покой. Забележете как се чувства тялото ви, какво можете да чуете. Забележете колко настоящи се чувствате. Запишете или нарисувайте в дневника си и почувствайте потока на творчеството, който често се освобождава чрез това упражнение.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Хора това е много сериозно,аз имам сташни проблеми всичко е вързано,това с демоните е истина.Пазете се не злоопотребявайте ствърд алкохол
Слава тебе Господи, аз пък от едно видео в ютюб се изплШих казваше се че когато ти вибрира тялото к чувстваш мускулни спазми ти навлизат зли д....Слава Богу дано е само нашата енергия. ИСУС ДА НИ ПАЗИ ОТ ВСИЧКО ЗЛО!
Анонимен
Blagus-uprajneniata se praviat na tvardo a ne v leglo.Imam problem s 6titovidnata jleza-xa6imoto-moje li niakoi da pomogne.Skype blagus6
Ани Иванова
Не в леглото,защото неправилно огъваш гръбнака.Одеало сгънато на две поставено на земята върши идеална работа.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...