Назад до Балансиране на трета чакра

Балансиране на трета чакра

  1. Балансиране на трета чакра
  2. Лекуване на недостатъчната Трета чакра
  3. Лекуване на прекомерната Трета чакра
  4. Преодоляване на безсилието
  5. Отказ от сигурността
  6. Работа с гнева
  7. Атакуване на срама
  8. Физически упражнения за Трета чакра

Преодоляване на безсилието

Силата, подобно на всеки мускул в тялото, трябва да бъде развивана съзнателно. В съответствие с добре известния израз "Знанието е сила", по-голямата част от безсилието е резултат от невежеството относно това, как да се държим по различен начин. Може да става въпрос за липса на осъзнаване или на внимание. Нарастването на осъзнаването повишава нашата сила. Следователно такива неща като медитацията могат да помогнат. Когато енергията се издигне нагоре по гръбнака и проникне през този трети пласт, естествен резултат от това ще бъдат усещането на сила. Медитацията сама по себе си обаче не е достатъчна. По-долу са дадени няколко прости понятия, свързани с развитието на третата чакра, последвани от няколко физически упражнения за отваряне на този център.

Прекъсване на инерцията

Правете нещо различно. Ако сте мързеливи, движете си. Ако сте прекалено подвижни, бъдете спокойни. Разрушете досадните повтарящите се стереотипи и сами изберете някакво предизвикателство. Преодоляването на трудностите увеличава увереността. Силата рядко се развива чрез придържане към сигурността. Стимулирайте волята си.

Грижете се за себе си

Ако вие не се грижите, никой друг няма да го стори. Вие знаете какво искате и от какво имате нужда много по-добре от всеки друг - ако си го осигурите, това намалява необходимостта да го получавате отвън, а потребността често е обратно пропорционална на силата.

Избягвайте обезсилването

Критиката от страна на тези, които не разбират вашата ситуация, понякога може да бъде по-скоро вредна отколкото полезна - особено ако сте чувствителен човек, който я приема присърце. Много често, когато се заемем с нещо ново и несигурно, обезсилването може да бъде един незабавен мощен осакатител - да спре чувствителния човек от неговото пътуване. Помнете: "Новите идеи срещат най-голяма съпротива от тези, които не ги разбират." (Алберт Айнщайн)

Проводимост и съпротивления

Уверете се, че енергията ви прави пълни обиколки - че за това, което сте извели навън, съществува начин да се върне обратно при вас. Уверете се, че тази енергия не е ненужно ангажирана в борба със ситуации, които в действителност могат да допринесат за вашето развитие. Използвайте потока и импулса за движение на втората чакра, за да разпалите волята.

Разрушаване на привързаностите

Енергията, насочена към нещо, което не е проявяващо се, е енергия, която е "заседнала", уловена или с други думи - безполезна. Ако след едно разумно усилие нещо не става, оставете го. Енергията, която чувствате, когато привързаността вече не притежава контрол над вас, може да бъде ободряваща. Колкото повече се освобождавате, толкова по-малко съпротивление за вашата енергия съществува. Колкото по-леки ставате, толкова повече се насочвате към духа и се отдалечавате от материята. Внимавайте обаче да не отидете твърде далече, тъй като нивото на Земята е мястото, където се проявява силата, и без известна солидност силата може да стане твърде дифузна.

Внимание

Вниманието представлява фокусирана енергия. Насочете го към себе си. Дайте го и го приемете от другите. Обърнете внимание кога се нуждаете от това. Отбележете накъде отива то.

Заземяван

Трябва да сме способни да насочваме вниманието си към настоящия момент, за да проявим сила. Заземяването ни отвежда към настоящето, към силата вътре в телата ни. То консолидира и фокусира нашата енергия. Въпреки че се издигаме над тази чакра, никога не превъзмогваме потребността от тази проста практика.

Гняв

Освобождаването на блокирания гняв представлява сигурен и ефикасен начин, който понякога може да помогне за отблокирането на третата чакра. Най-добри резултати се постигат в координация със заземяването и това е отличен начин за използване на енергията вътре във вас за предизвикване на промяна - поне в състоянието на ума, ако не в заобикалящата ви обстановка. Блокираната сила много често представлява блокиран гняв. Гневът е мощна и очистваща сила - една червена змия на връщащата се кармична енергия. Но се печели трудно и трябва да се изразходва мъдро. Не си струва да нараняваме любимите си хора, заради неща, които е необходимо да извършим вътре в себе си.

Увеличаване на информацията. Знанието е сила и колкото повече учим, толкова повече можем да правим и толкова по-малко са грешките, които теоретично допускаме. Ученето, при всякакви обстоятелства, спомага за увеличаването на силата на индивида.

Любов

Любовта е обединителната сила, която ни свързва един с друг, вдъхновява ни и ни дава сила да вървим напред. Тя е освежаваща, очистваща, зареждаща с енергия, лекуваща и снабдява третата чакра с енергия от горните чакри. Тя ни дава потвърждение, контакт и цел, укрепва волята.

Смях

Да се приемат нещата твърде сериозно може да доведе до загуба на връзката с нашата сила. Ако сме в състояние да се смеем над ситуацията, ние притежаваме власт над нея. Когато нещата изглеждат най-зле, не забравяйте да се смеете над себе си.

Усилие и съпротива. Усилието и съпротивата са еднакво уморителни и изчерпват енергията ни. Те са знак, че силата ни не тече равномерно и хармонично. Когато забележите, че се пресилвате, спрете. Помислете добре какво правите и си представете, че го правите без усилие - спокойно, радостно. Задайте си въпроса защо сте така привързани точно към това нещо. Попитайте се защо то изисква толкова голямо усилие - какво не му достига, за да протича спокойно?

Ако непрекъснато се съпротивлявате на някаква сила, спрете. Запитайте се защо тази сила се появява във вашия живот в този момент. Съпротивата често е страх, противоположното на силата. От какво се страхувате? Представете си какво би станало, ако престанете да се съпротивлявате? Как би могла вашата воля да ви защити с по-малко усилие или съпротива?

Медитация на жертвата

Спомнете си за даден момент, когато сте се чувствали безсилни, свършени, излъгани. Върнете се към това време и почувствайте страха, болката, гнева. Почувствайте се на този етап от живота си, като малко дете, като тийнейджър, възрастен... Нека тялото ви изрази формата на вашите чувства по това време. Как вървите, как се държите, как говорите?

Отделете време да се отдръпнете от тази картина и я разгледайте от дистанция, като че ли сте външен наблюдател. Вижте дали можете да се смеете на патоса, болката, сериозността си. Ако можете, смейте се на себе си. Ако не можете проявете състрадание към себе си, разбиране, не бъдете критичен.

Както си наблюдавате, изиграйте сцената отново с друг завършек. Представете си, че правите нещо, което променя случката: полудявате, борите се с последни сили, побягвате, смеете се, не отстъпвате от позицията си - всичко, което можете да си представите като акт на силата. Ако изпитвате нужда да повикате помощници, духове или приятели, чувствайте се свободни да го направите. Използвайте всичко, което е необходимо, за да обърнете ситуацията.

Когато сте се справили със ситуацията, похвалете себе си за успеха. Обърнете внимание на чувството за цялостност и удовлетвореност и се опитайте да го пренесете в живота си още в този момент.

След това се запитайте дали съществува някой, когато непрекъснато обвинявате за настоящето състояние на нещата във вашия живот. Колко сила влагате в това? Като акт за получаване обратно на собствената си сила напишете името му на лист хартия и го изгорете, изричайки: "С настоящето те освобождавам от отговорността за моя живот. Отсега нататък поемам сам отговорността за него." Поемайки по-голяма отговорност за себе си, вие увеличавате своята сила.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Свързани продукти

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ТАМЯН 10 мл., СТИКС НАТЮРКОЗМЕТИК
53.10
лв
47.79
лв
Промоция -10% Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Вес
Разпознавам себе си в това
Еми
Не е така има някой неща аз също лекувам и виждам точно мой орган ви боли и се.лемува
Марина
Досега не съм попадала на толкова добри текстове - казват толкова много и точно в целта! Благодаря!
rosica
hranite da poqsnite dostata4no protein ili nedostata4no v smisal pove4e proteinova hrana ili po malko
Анонимен
Направо настръхнах. Много интересно...... Виждам причината за моя застой- просто съм блокирана страхувайки се да изляза от зоната на сигурността , от зоната ми на комфорт.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...