Назад до Хатори

Хатори: Настройване към промените

  1. Хатори: Настройване към промените
  2. Упражнение за устойчивост
  3. За новия ред след хаоса

Вашата Земя, както вече казахме, се намира в монументален и исторически период от своето развитие. Период, в който енергиите вибрират с честота, неизпитвана до този момент от хората. Това трябва да е свързано с прехода към нова вибрация. И когато Земята преминава от старата в новата, тя преминава от един стар начин на себеорганизиране към нов начин на себеорганизиране.

Земята, както в момента я виждаме ние, е съзнателно живо същество. И всички хора трябва да отговорят на нестабилността, която възниква, докато Земята се издига нагоре в своята еволюция. Вие, така да се каже, се носите върху възходящия еволюционен тласък на Земята, вие сте тези, които сте избрали да бъдете на това място в този момент, за да можете да изживеете тези безпрецедентни промени.

Много от тези промени са хаотични по своята природа и са особено предизвикателни за вашето емоционално тяло. Следователно мнозина от вас изживяват по-голямо емоционално непостоянство на повърхността на осъзнаването от когато и да било преди. Вероятно това ще продължи още известно време, докато Земята минава през този преходен етап на хаос, навлизайки в един нов порядък. Когато някоя система се придвижва от едно ниво на порядък към ново, по-високо ниво, има период на хаос, в който нарастват смущенията и разстройствата. Точно това в момента се случва на вашата планета, така че всички нива - атомно, молекулно, биологично, геологично, социално, икономическо и т.н., са в състояние на непрекъснато движение и промяна. Естествено вашата вътрешна реалност също е засегната и особено емоционалната ви реакция към хората и нещата около вас.

Съществуват много начини за постигане на по-голямо майсторство при овладяване на емоциите през тези хаотични времена и ние ще споделим с вас един специфичен подход. Както вече казахме, ние ви виждаме като многоизмерна енергийна система. Следователно това, което ще споделим с вас, е метод, който ще ви позволи да се справите със своята енергия по такъв начин, че емоционалното тяло да стане по-стабилно през посочения период на невероятен преход.

Както вече казахме, този метод се състои от преместване на осъзнаването към праничната тръба, централната колона, която тръгва над главата, минава през средата на тялото и влиза в Земята. Ако например се окажете в трудна емоционална ситуация, в такъв случай незабавното преместване на осъзнаването в праничната тръба ще ви бъде от голяма полза. Това преместване позволява на прана да се движи по-свободно в праничната тръба, променяйки дишането ви по начин, който води до по-голямо движение на жизнената сила. Ще се убедите, че емоционалното тяло става по-стабилно, не така непостоянно. И от това положение на емоционална центрираност ще сте в състояние да правите по-добър избор за себе си в тези трудни моменти.

Рейтинг:

Отзиви

Сиана Тилева
Чудесни упражнения!Има подобни пранаями в йога.Наистина намерението е от значение!Благодаря!
Коментирай
loading...