🎁 Бъдете готови за КОЛЕДА! SWANSON - ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СЕПТЕМВРИ
Назад до Свободен блог

Жива Свет - животът в 16 стълба

Казвам се Зоя Иванова, на 43 години съм и преди три месеца станах майка на третото ми детенце. Ще започна от там, че като малка не харесвах името си, защото беше различно. Като пораснах разбрах, какво означава и че то е свързано с мисията ми в този живот и тогава ми стана любимо.

Като дете обичах да рисувам, да пея, да чета книги, а най-много обичах да организирам концерти с децата и да ги изнасяме пред възрастните. Тези ми организаторски заложби са моята стихия и до днес. От малка имам способността, като видя някой да разбирам какъв човек е.  Мислех, че всички хора могат това, в последствие разбрах, че не е точно така.

По професия съм икономист, а по призвание съм организатор, учител и най-вече майка. Работих 11 години в частна фирма, като служител. Разбрах обаче, че това не е за мен и след второто ми майчинство напуснах. Исках да бъда свободна и сама да организирам живота си и работата си. Създадох един от първите в Пловдив -  Холистичен център Здраве и Хармония, по европроект. Тогава разбрах защо съм учила икономика и как мога да ползвам наученото. За осем години написах и осъществих успешно 4 големи проекта и още толкова по-малки. Силата ми на организатор успя да покани и да работи с истински професионалисти в центъра. Събирах хората и се учехме и развивахме заедно. Последните 4 години работих основно с деца. Натрупах много опит и съм истински щастлива от работата си.

Живота ми се дели на две – преди да родя второто ми дете и след това. На 33 години започнах да живея осъзнато и да разбирам живота. Преди това го карах по течението, каквото за всички такова и за мен. Първоначално когато се пропука истината за живота и разбрах, че той не е само материален бях много объркана. Търсех книги, хора, събития, учения, които да ми дадат яснота и напътствия. За съжаление се обърках повече. В един момент спрях да търся навън и дори отхвърлих всичко. Някак ми олекна дори. Това, което започнах да правя е да се самонаблюдавам, да се движа и да дишам. Това ми донесе много ползи, правя го и до днес.

Преминах различни обучения свързани с образованието, духовното развитие, лечение, терапии, движение, красота, храна и др. Винаги ме е интересувал живота в неговата цялост и се стремях да навързвам всичко научено, но най-важно беше да достигам до истинното знание. Да откривам закономерностите, които движат това творение и да ги прилагам. Така в живите си опитности открих много житейски истини. Исках да ги предам на децата, с които работех и се стремях да мога да го направя разбираемо и простичко. И така през лятото на 2020 г. се роди „Жива Свет”-  систематизирах живота в 16 стълба. Създадох метод, чрез който да мога да предавам нататък знанието, лесно и интересно. Чрез „Жива Свет” структурирах живота, така че да може да се разбере от всички възрасти. Защото, когато опознаем живота, разбираме за единството в което живеем, разширява се съзнанието, променя се начина на възприемане на света, започваме да мислим и чувстваме цялостно, придобиваме знание за закономерностите, които движат всемира, живота става лесен, знаем кои сме. Аз самата не спирам да опознавам себе си и живота и да надграждам структурираната от мен методика с истини и автентичност.

През 2021 г. се появи и първата ми книга за творчество и себепознание „Жива Свет”, която е свързана с един от стълбовете на живота – творчество. Книгата съдържа 16 авторски мандали за оцветяване, значението на цветовете, страници за всеки ден, мандала Жива Свет, израза  „Обичам те” на девет езика. Дава възможност за разкриване на творческия потенциал, за почивка, за разбиране на нуждите, за опознаване чрез цветовете и формите.

Сега когато отглеждам третото си детенце разбирам колко много съм се променила през последните години. Имах много спокойна бременност и леко раждане, въпреки че ми обясняваха, че на тази възраст е много рисково. Кърмя детето си и то няма колики. Стремя се да използвам естествени методи и естествени продукти. Промених през годините много от навиците си, свързани с начина на мислене, хранене, движение, сън, козметика, облекло и др. Отглеждаме със семейството част от храната си, имаме малко стопанство. Създадохме благотворна среда за децата си близо до природата. Възпитавам ги в човешките ценности и им давам знания за живота, които не се учат в училище.

Стремя се да бъда пример, защото само тогава някой би ми повярвал и също би се променил за добро. Защото когато човек разбере същността си и приложи закономерностите, които са заложени в творението, то тогава започва истинския живот.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...