Назад до Пътища към по-висше съзнание

Пътища към по-висше съзнание

 1. Пътища към по-висше съзнание
 2. Път 1: Освобождаване от зависимостите
 3. Път 2: Зависимостите създават илюзии
 4. Път 3: Промяна на зависимостите
 5. Път 4: Всичко е тук и сега
 6. Път 5: Отговорност за действията
 7. Път 6: Приемане на действителността
 8. Път 7: Отваряне към хората
 9. Път 8: Любов и състрадание към другите
 10. Път 9: Общувайте, когато сте любящи
 11. Път 10: Успокояване на ума
 12. Път 11: Използване на седемте центъра
 13. Път 12: Всички вървят по този път

Път 3: Промяна на зависимостите

Как да разпознавате зависимостите си? Лесно е. Просто отбелязвате желанията и очакванията, които ви карат да се чувствате напрегнати в различните житейски ситуации. Настройвайки се към ежеминутния поток на вашето съзнание, вие разкривате какво ви причинява опасения, безпокойство, съпротива, мъчителност, страх, гняв, скука и пр. По този начин използвате всяка разстройваща емоция като възможност за съзнателно израстване. Въпреки че Все още може да изпитвате затруднения, вие поемате по пътя на извисяването и пропадането - кратки мигове на радост и дълги периоди на нещастие. И започвате да усещате дълбоко вътрешно удовлетворение от това, че ставате все по-пробудени и живи!

В миналото вие непрекъснато сте предпочитали хора, които в минимална степен са разстройвали зависимостта би от собствената ви сигурност, усещания и сила. При все това онзи, към когото изпитвате най-слабото привличане, вероятно е най-полезният ви учител в освобождаването от дадени зависимости. Ето защо бихте ускорили израстването си, ако работите върху своите зависимости, използвайки преживяването с някого, когото по-скоро бихте изключили от живота си. Когато откриете, че постигате вътрешен баланс независимо как постъпва другият, това ще означава, че сте препрограмирали своите зависимости, пораждали чувството ви за разделение. И въпреки че ще сте продължили контакта с този човек заради собственото си израстване, вие ще сте дали на другия ценни преживявания, които той би могъл да използва в собственото си развитие (например изживяването на безусловната любов). Когато препрограмирате зависимостите, които са създавали разделение в чувствата ви, вие ще постигнете любов и единение, на които ще се основава взаимността помежду ви. Може да решите да постъпите и по друг начин и той да е по-продуктивен за израстването ви, ако следвате собствените си предпочитания, оставайки с дадената личност за по-кратко време или разделяйки се с нея.

Всеки човек, всяко обстоятелство около вас е ваш учител. Ако например пералнята ви не работи, това е проверка на способността ви да приемете неприемливото. Ако сте зависими от това уредите ви да са винаги изрядни, вие ще страдате. Ако предпочитате те просто да работят добре, вие няма да утежнявате проблема, свързан с поправянето им, чрез налагане на неприятните си емоции върху реалността тук и сега.

Вашият ежеминутен поток на съзнанието става интересен и действителен, когато преживявате всяко обстоятелство като стъпка в израстването ви по посока на висшето съзнание. Скоро ще започнете да чувствате покой и любов почти през цялото време. Вашето съзнание ще ви казва, че използвате Дванадесетте Стъпки с повече умение. Просто продължавайте - на прав път сте!

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

росица
добре де хубаво що имаме зависимости. според у4ени които се занимават с тези неща казват 4е зависимостите се саздават когато малкото дете не е полу4ило адекватна грижа от стрАНА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ.И ЗАТОВА НИЕ В ОНОВА НЕВРъСТНО ВРЕМЕ ЗАМЕСТВАМЕ ЛИПСВАЩАТА ГРИЖА Със зависимост.от това следва 4е от да се ходи на у4илище не се поумнява.щом ума се усилва и намалява според това дали имаме зависимост или не.
Samo krasota tozi text palen s vazmojnosti i nie moje bi niama da imame vremeto za da sms naistina razbrani..Az varvia napred i mislia 4e sam po mois pat.Goliama radost kogato samo po4uvstvam vibratiata Tam niakade okolo men...Neka viarvame i tova e n'ai golemia podarak koito mojem da si napravim.Ne 4akaite da badete razbrani.Izberete patia si !!!
Анонимен
MNOGO TO4NO I QSNO KAZANO...NO DOKATO NI RAZBERAT NIE 6TE YMREM....
Niki Kanchev
Da se radvash na nastoqsheto saznatelno, e tolkoba lesno i priqtno zanimanie, ako ste zabravili kak se pravi - idete na nqkoq detska ploshtadka i bezgrijno igraeshtite deca she vi go peipomnqt !!!
Росица Божанова
Казано по блестящ начин. Но трудно се контролира съзнанието, за да се живее в настоящето, освободено от мисли за минало и за бъдеще. Това го умеят малцина.
Коментирай
loading...