Назад до Пета чакра (Вишудха)

Пета чакра (Вишудха)

  1. Пета чакра (Вишудха)
  2. Функция на Пета чакра - Символи
  3. Функция на Пета чакра - Резонанс
  4. Функция на Пета чакра - Етерно тяло
  5. Функция на Пета чакра - Общуване
  6. Функция на Пета чакра - Гласът
  7. Функция на Пета чакра - Съзидателност
  8. Демон на Пета чакра - Лъжа
  9. Формиране на Пета чакра

Функция на Пета чакра - Съзидателност

Да живеем напълно своята истина като индивидуализирани същества означава да живеем живот като творческо дело. Сега, когато сме по-отдалечени от установените форми и модели на долните чакри, не само имаме по-голяма свобода да бъдем творци, но и по-голяма нужда от това. Освободили се от установените форми, ние трябва да живеем творчески.

Общуването е творческото изразяване на всичко, което е около нас. Разположена по средата между седмата чакра на абстрактното съзнание, съзидателността съчетава воля и съзнание и ни придвижва напред към бъдещето. Когато творим, ние правим нещо, което не е съществувало по-рано.

Някои хора мислят, че втората чакра е центърът на съзидателността, тъй като тя е центърът, от който създаваме нов живот, но съзидателността на равнището на втората чакра е несъзнателна. Създаването на дете в утробата ми се извършва на всекидневна основа, без моя съзнателен контрол. Аз не решавам да създам пръсти на ръцете и краката, сини или кафяви очи. Това става от само себе си.

Съзидателността в петата чакра е съзнателно искан процес. Ние буквално правим своя свят всеки миг чрез своите действия, изразяване и комуникиране. Ако кажа на някого, че искам да дойде по-близо, аз създавам интимност в своя живот. Ако му кажа да си отиде, създавам самота или може би дори алиенация. Независимо дали ви казвам да вземете яйца и мляко в магазина, или споделям идея, надигнала се в ума ми, аз съм зает с един творчески процес, който непрестанно оформя моята действителност.

Съзидателността е чист израз на духа вътре в нас, естественият процес на Аза такъв, какъвто се индивидуализира. Тя позволява на Аза да върне на света една асимилирана форма на онова, което е получил. Съзидателността е вратата между миналото и бъдещето.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ТАМЯН 10 мл., СТИКС НАТЮРКОЗМЕТИК
53.10
лв
47.79
лв
Промоция -10% Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Надежда
Здравейте. Има ли я тази цялата информация за чакрите в подходяща книга?
Коментирай
loading...