Назад до Рейки II

Пречистване на енергия

Използвайте Сей-Хе-Ки в ъглите и над прозорците на къща, за да изчистите енергията на стаята или дома. Благословете дома, като използвате първо Сей-Хе-Ки, за да изчистите енергията във всяка стая, после поставете Чо-Ку-Рей из цялата къща, за да внесете и увеличите спокойствието. Някои от качествата, които трябва да призовете, са любовта, хармонията, приятелството, просперитетът и благополучието. Изчистете и отвън - около къщата и в околностите на имота.

Понякога по-старата къща може да задържа енергията на някой, който е живял в нея преди. Човекът вече не е жив, но енергията и образът му остават. Това се нарича безплътно същество или по-популярно - „призрак". Това са души, впримчени в погрешно измерение, те имат нужда от помощ, за да продължат нататък. Макар рядко да са негативни или вредни, съществата понякога може да са пакостливи. Може да не знаят, че са мъртви. Хората с развити психически способности могат да ги видят или да почувстват, че нещо не е наред. Възможно е да усетят, че не са сами в стаята или че някой ги наблюдава - но физически там няма никой. Енергията на дома не е наред.

В подобни случаи първо щателно окадете къщата с градински чай или с тамян от градински чай и кедър. Изпълнете всяка стая с пушека и поставете Сей-Хе-Ки във всеки ъгъл и над прозорците и вратите. Кажете на съществото: „Аз съм тук, за да ти помогна да продължиш пътя си. Вече не ти е мястото тук". По някое време ще усетите присъствието му. Изпратете му Сей-Хе-Ки, призовете духовните му водачи и ги помолете да го отведат у дома. Бъдете внимателни и любезни. Дори ако съществото буйства и отказва, то не може да навреди. За да си тръгне, може да се наложи да види майка си, партньора си или религиозна фигура, в която вярва.

Понякога впримчените в астралното ниво духове могат да се вселят в тялото на човек или на животно и да се проявят като болести. Те се наричат духовни обвързаности. Когато стане по-опитен, лечителят започва да се сблъсква с тях. Процедурата по отстраняването им е подобна на тази за освобождаването на дома от безплътни същества. Но тук разликата е, че тези духове знаят, че вредят, и затова може да се боят да си „отидат у дома". Призовавете Дева Мария, като Майка на Земята, и кажете на духа: „Иди при светлината. Работата ти приключи и сега можеш да си вървиш у дома. Няма да бъдеш наказан, ще те посрещнат с добро и ще те изцерят. Иди при светлината, Майката те чака". Използвайте много символи Сей-Хе-Ки. Ще усетите освобождаването на енергията и понякога такъв сеанс води до преодоляване на отдавнашен здравословен или емоционален проблем.

Теорията за вселилите се духове е, че наистина са свършили някаква работа, като са принудили приютилия ги човек да премине през поучително преживяване, за което се е споразумял преди настоящото си превъплъщение. Сега урокът е усвоен и болестта или болката вече не са необходими. Тези същества населяват долните астрални царства, приковани са там и не могат да продължат нататък. Но мястото им не е това и те не трябва да бъдат там. Като се вселяват в тяло, от което ще бъдат освободени при лечение, те откриват начин да отидат там, където им е мястото. Както приютилият ги човек, така и лечителят са направили услуга на вселилия се дух. Много същества напускат долните астрални царства по този начин. Вселилите се духове не са нещо, от което трябва да се боим. Ако се появят по време на сеанс, това е, защото са на път към дома си.

След като енергията на стаята, дома или човека бъде изчистена, използвайте символи Сей-Хе-Ки за закрила. Използвайте ги и за колата си, а също и за животни. Това може да се прави и при лечение на отсъстващ човек. Символът затваря пространството или аурата на човека за нахлуването на всякакъв вид негативна енергия. Ако някой е преживял операция или друга физическа или емоционална травма, Сей-Хе-Ки може да се използва за прочистването от анестетици, болка или страх в аурата. Когато затваряте аурата след изчистване от вселили се духове или друга негативна енергия, може да получите послание да използвате Хон-Ша-Зе-Шо-Нен заедно с Сей-Хе-Ки. Тези същества може да са кармични обвързаности, а този символ може напълно да ги изчисти.

Рейтинг:
4.6/5 на базата на 7 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...