Назад до Рейки II

Лечение от разстояние

  1. Лечение от разстояние
  2. Подход на лечението - визуализация
  3. Рейки методи за лечение от разстояние
  4. Други техники за лечение от разстояние

Освен че увеличават силата и фокуса на лечението чрез полагане на ръце, символите Рейки II правят възможно лекуването на отсъстващ човек. Това означава да правиш Рейки за някой, който не присъства физически, някой, върху когото не можеш да положиш ръцете си. Осъществяването на подобно лечение, колкото и да е просто, отключва психически способности и психическото израстване е един от резултатите от превръщането в Рейки II лечител. Рейки втора степен въздейства предимно върху емоционалното и умственото равнище, докато първата степен лекуваше физическото тяло. Лечението от разстояние се осъществява на равнището на умственото тяло, съзнателния ум, както при кармичното лечение, разгледано в предишната глава. Ако, както гласят думите на Дион Форчън: „Магия е промяната на съзнанието по собствено желание", тогава Рейки II със сигурност е магия. То е магия с реални резултати в света.

Лечител, който често работи на това равнище, също започва да съзнава реалности извън физическата равнина. Това потвърждава будистката идея, че Умът създава реалността от Пустотата. Тренирането на ума в тантристкия будизъм включва развиването на комплексни визуализации, на цели светове, създадени при медитация и населени с Богините и демоните. Те стават учители на адепта в свят извън неговия. С инициирането в Рейки II контактът с другите реалности започва и лечителят се научава да достига до други светове, за да получава информация и помощ при лечението. Водачите Рейки се изявяват на това равнище, а също и духовните водачи. Лечителят Рейки II се движи извън пределите на собственото си тяло.

Това разширяване и новият фокус могат да бъдат доста непривични за лечителя. След посвещаването в Рейки II той претърпява дълбок процес на трансформация. Ако Рейки I е променило живота му - а това е така - Рейки II променя същността на лечителя по отношение на него самия и неговия свят. Промените са изключително положителни, но могат да бъдат смущаващи. В продължение на около шест месеца след посвещаването всички привични емоционални и мисловни образци на лечителя се променят. Онова, което вече не е позитивно, се изчиства от емоционалното и умственото му тяло; той започва да се чувства по различен начин и да мисли по-различно отпреди. Значението на тези промени е строго индивидуално. Те лекуват всичко, което се нуждае от лечение на това равнище в живота на човека, и се проявяват чрез разширяване на съзнанието му за новите реалности.

Процесът на емоционално/умствено пречистване невинаги е лесен. Някоя жена може да реши, че връзката й вече не е подходяща за нея и да напусне партньора си. Друга може най-сетне да се справи със спомените за малтретиране или кръвосмешение, които е изтласквала настрани от години. Трета може да реши да престане да работи за други хора и да създаде собствен бизнес. Сега мечтите, които са изглеждали само фантазии, се превръщат в реалност и някога неприемливите рискове стават неща, които можем да постигнем с лекота. Рейки II помага на всекиго, всеки израства. След около година лечителят се вглежда в предишната и в настоящата си същност. Остава изумен, че сега е по-силен и по-цялостен като личност, макар че довелата го дотук пътека изглежда хаотична. Доволен е от човека, в който се е превърнал.

Основното обучение при Рейки II е лечението от разстояние или на отсъстващ човек. Ако майка ви е в Бургас и я боли ухо и вие искате да й помогнете от София, средството за това е лечението от разстояние. Има толкова начини за лечение от разстояние, колкото са лечителите, а лечението на отсъстващ не е нещо, изобретено от Рейки. Онова, което прави Рейки лечението от разстояние уникално, са символите Рейки, както и някои специфични за Рейки техники.

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...