🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Рейки II

Отваряне на Кундалини

  1. Отваряне на Кундалини
  2. Енергийни канали
  3. Движение на Кундалини
  4. Рейки и енергийните канали
  5. Жизнената енергия
  6. Първо упражнение за отваряне на кундалини
  7. Второ упражнение за отваряне на кундалини

Тези учения са били стари още по времето на Иисус и той внася част от тях в ранното християнство. В продължение на почти две хиляди години са били изгубени за Запада и се опознават отново сега, когато част от най-древното познание и мъдрост на планетата са заплашени от изчезване. Тези методи са известни под различни имена в различните източни държави. Не зная кога и как упражненията са се превърнали в част от напредналото обучение Рейки, нито пък кой е създал използващия ги метод на настройване, с който си служа. Всъщност въпросният материал може да е бил част от Рейки от самото начало, тъй като Микао Усуи е познавал добре будисткото учение и древните Сутри.

След като се запознае с енергийните канали на тялото, лечителят разбира как Рейки влиза и се движи през тялото му. Работата по разширяването на тези канали увеличава лечителските му способности. Като се научи да контролира енергийните потоци, лечителят се превръща в Рейки адепт, който сега е способен да предава енергията на други. Именно това предаване на енергия е настройката Рейки и енергийните упражнения от тази статия подготвят тялото ви за провеждането на процеса на настройване. Способността да задържаш и предаваш повишени количества ки и техниките за използването на енергията са същината на настройките Рейки и правят лечителя Рейки майстор. Описаните в тази глава упражнения полагат началото на този процес.

Природата на въпросната енергия и начинът, по който тя се движи през тялото, е природата на самия живот. В своята пробуждаща съзнанието книга „Носители на Изгрева" контактьорката Барбара Марсиниак нарича жизнената енергия „Светлина" (което в Япония се нарича ки) и я определя като „информация". Тя заявява, че човешката ДНК, носител на „Светлина", на ки или на информация, някога се е състояла от дванадесет нишки, а сега представлява едва две спираловидни нишки. Благодарение на днешната човешка еволюция ние се научаваме да проникваме в закодираната информация/ки и да възстановяваме връзката със загубеното. Смятам, че Рейки е съществена част от процеса на подновяване на тази връзка. Барбара Марсиниак казва:

„Време е да се преборите с предизвикателствата и да отключите скритата в телата ви история, като позволите на светлинно-закодираните влакънца отново да се съберат, оформяйки нови спирали, и бъдете отворени за онова, което тази нова информация в ДНК ще ви донесе...

Светлинно-закодираните влакънца са инструмент на светлината, част от нея и нейно проявление. Тези светлинно-закодирани влакънца съществуват под формата на милиони фини, подобни на конец фибри в клетките ви, но техни съответствия съществуват и извън тялото ви. Светлинно-закодираните влакънца предават Езика на Светлинната геометрия, която разказва кои сте...

Когато ДНК започне да оформя новите нишки, тези нови нишки ще поемат в тялото ви по една оформяща се в момента нервна система и в съзнанието ви ще нахлуят спомени. Трябва да подпомогнете развитието на тази нервна система, за да привлечете светлина в тялото си..."

Енергийната работа за възобновяването на връзката се извършва в момента, предимно в хората, които си дават сметка за ки (или Светлината) и знаят как да я използват. Методите за отваряне и провеждане на ки са много древни (Важраяна будизма, индуизма, Ци Гун), но сега се преоткриват заедно с нуждата от тях. Заедно с отварянето на каналите на Светлината или ки и познанията за начина, по който действа жизнената сила, започва да се появява и нова инфорцмация.

 

Упражнения

Целта на упражненията е да увеличи способността на тялото да получава и провежда Ки. За предаването на настройките Рейки се изисква много по-голям енергиен капацитет и упражненията са подготовка за това. Ако не възнамерявате да се обучавате в Рейки III, може да не ги правите. Упражненията се отразяват благотворно както върху духовността, така и върху здравето.

Макар че много метафизически дисциплини се стремят към трансцендентиране на физическото, важно е да се осъзнае, че тялото е магическо и свещено. Будистите Вярват, че преодоляването на кармата може да се постигне само в телесно въплъщение и, разбира се, Рейки може да се практикува само в тяло. В нашата ера на разпад на цивилизацията, за да се положат основите за изцелението на планетата, на земята има твърде много неща, които замърсяват и увреждат тялото, ума и духа. Много от тях са неизбежни - няма как да не дишаме въздуха, да не пием водата и да не ядем замърсената храна, тъй като не разполагаме с нищо друго.

Но разполагаме с известен контрол над други неща. Много лечители вярват - също като мен - че човек, който пуши, взима наркотици за развлечение или злоупотребява с алкохола, никога няма да бъде напълно чист канал за Рейки. В никакъв случай не провеждайте лечение и не предавайте настройки, когато сте под въздействието на алкохол или наркотици. Тези състояния винаги приканват негативни същества и духове, чието присъствие по време на лечение е нежелателно. Те са крайно негативни за лечителя. Никога не провеждайте лечение и не предавайте настройки, когато сте афектирани или сериозно болни. Ако желаете да се откажете от пушенето или да преодолеете пристрастеността си към алкохола или наркотиците, Рейки и Микрокосмическата орбита са могъщи средства за самолечение. Помнете, че като Рейки лечител вие сте свещен канал за жизнената енергия на Богинята Вселена.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Какво ще кажете за огнения саламандър, малкия дракон, или змияогън
Хора, информация има вече прочетете някоя Стара книга не се ровете само в интернет и да вярвате на всичко, Рейки е енергия на вселената, която ние практикуващите ученици използваме за да лекуваме другите и себе си, защото сме посветени от някой учител. Не е против нито една религия дори е в синхрон с цялото пространство и всяко живо същество било то животно или растение, човешко същество . Да книгите са написани по късно ама тази енергия съществува преди всичко и преди всички....
Yana Yankova
Излагации, ,излагаш се ... При АДВЕНТИСТИТЕ няма икони ,но се водят религиозна църква
Vie,sichkite,uligofteni.si iZberete po,ednoo darvo I se besetee.dase izchistite.
Явно , само майстри пишат тук и хора с опит :) Сайта е хубав и има много верни неща в него. Второ , как е започнало Рейки и какво е ,малко хора знаят. Натрупайте опит и познание и после коментирайте. Микао Усуй е разпространил системата Рейки Шики риохо. А в самото Рейки са заложени принципите на Бушидо. Рейки е един вид система за себепознание,развитие и лечение. Системата е много балансирана и бесопасна за работа. А Кундалини е вашата сексуална енергия , нищо друго. Не ви съветвам да я будите и ползвате ,без с вас да работи някой опитен и разбиращ.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...