Назад до Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

  1. Отваряне на Кундалини
  2. Енергийни канали
  3. Движение на Кундалини
  4. Рейки и енергийните канали
  5. Жизнената енергия
  6. Първо упражнение за отваряне на кундалини
  7. Второ упражнение за отваряне на кундалини

Рейки и енергийните канали

Какво означава това от гледна точка на чакрите, като насочва и усилва потока. Тя изчиства и отключва енергията, както на равнището на етеричния двойник (Сушумна), така и по линията Хара. Всяка следваща настройка след инициирането в Рейки I увеличава способността на каналите да задържат и провеждат ки - първо за лечение и после за предаване на настройки. Именно чрез задвижване на ки по Възпроизводствения и Управляващия канал в тялото на учителя Рейки се задържа достатъчно електрическа енергия, за да могат да се предадат настройките Рейки. Рейки е Кундалини-дисциплина.

При Рейки II лечителят започва да манипулира тази енергия, увеличавайки способността на тялото си да я провежда и задържа. В Индия, Тибет и Япония това е било само част от дългогодишното обучение във всички тантристки практики. Когато лечителят Рейки II придобие вещина в енергийното равнище на втората степен, способността му да борави с енергията вече е достатъчно висока. Независимо дали си дава сметка за това или не, енергийните канали са отворени и активни и когато лекува, през него преминава голямо количество ки. Но щом стигне до Рейки III, той трябва да се научи да провежда енергията целенасочено и да съзнава процеса. Именно това е целта на Ки упражненията, които следват - да се увеличи способността на тялото да задържа тази енергия и процесът да стане съзнателен. По-късно в Рейки III се добавят и актът на Ума и намерението.

Микрокосмическа орбита

Микрокосмическа орбитаПърво трябва да се разбере модела на енергийния поток, който Ци Гун нарича Микрокосмическа орбита. В Ци Гун тя стои в основата на цялата енергийна работа. С упражненията от Ци Гун, не се допускат проблеми вследствие на електрическо претоварване и е много по-безопасна за използване без наблюдение. Така бързо може да се генерира голямо количество енергия и то без никакъв дискомфорт или риск. Тантристките Кундалини техники също използват дадените тук упражнения.

Микрокосмическата орбита свърза Възпроизводствения и Управляващия канал, за да затвори енергийния цикъл в тялото. Това се постига посредством две движения, всяко от които е от съществено значение за Рейки III. Първото свързва каналите в долната част на тялото (чакрата на корена) чрез позицията Хуй Ин - затварянето на перинеума. Второто движение свързва каналите в горната част на тялото и това се осъществява чрез поставяне на езика върху небцето във вдлъбнатинката зад зъбите. Разгледани са подробно по-нататък в тази глава.

Движение на енергията в Микрокосмическата орбита

Движението на енергията в Микрокосмическата орбита е началото и основата на Ки упражненията в Рейки. Това се прави при медитация, подобно на лечението от разстояние, но енергията е насочена навътре. Започнете, съсредоточавайки вниманието си върху пъпа или Хара. Когато в пъпа започне да се надига топлина (ки), преместете я чрез силата на ума надолу към перинеума (Хуй Ин, чакрата на корена) зад гениталиите, а после нагоре по гръбначния мозък. За момент спрете в точката на бъбрека (Минг-Мен), после бавно придвижете енергията/ки нагоре по гръбнака до върха на главата (епифизната жлеза, короната). Следвайте енергийния поток, без да го насилвате. Задръжте енергията при короната до десет минути, после я насочете надолу към челото (хипофизата, третото око). Отново насочете енергията надолу по предната част на тялото към Хара/пъпа. Задръжте я при Хара, докато топлината се концентрира, после отново стартирайте орбитата, придвижвайки топлината към корена. Повторете кръга няколко пъти. Постепенно увеличете до тридесет и шест орбити на сеанс.

Когато овладеете гореизложеното, включете краката и връзката със Земята. От пъпа насочете енергийния поток към Хуи Ин (корена), после, разделяйки я по два канала, изпратете ки от задната част на бедрата към задната част на колената, а оттам по прасците към ходилата. Акупунктурната точка К-1 (Юнг-Цуан) върху двете ходила отбелязва местоположението на чакрите върху стъпалата. Точката се нарича Клокочещ извор и представлява електрическата връзка на тялото със Земната енергия. Щом ходилата се затоплят, придвижете енергията към палците на стъпалата, после нагоре по предната част на двата крака към колената, извличайки енергия от Земята чрез ходилата. Насочете потока нагоре по вътрешната част на бедрата и обратно към Хуй Ин зад гениталиите.

Върнете потока нагоре по гръбнака и отново го разделете за ръцете в точката между лопатките. Изпратете ки надолу по вътрешната част на двете ръце до средата на дланите - мястото, откъдето протича Рейки по време на лечебен сеанс. Концентрирайте се върху усещането, после последвайте потока по средния пръст и нагоре по външната част на ръцете. Когато стигне до раменете, той се връща към основната верига и протича нагоре по гръбнака и врата отново към короната. Продължете енергийната верига по централния канал, връщайки я до Хара.

Когато приключите с придвижването на енергията, завършете медитативната Микрокосмическа орбита чрез заземяването й. Това е изключително важно и трябва да се прави в края на всеки сеанс, независимо дали сте осъществили един енергиен цикъл или много. Когато енергията е в началната си и крайна точка при Хара, опрете юмрук над пъпа си. Потъркайте със спираловидно движение, не по-широко от шест инча. Жените изпълняват спираловидното движение обратно на часовниковата стрелка тридесет и шест пъти, а после - по часовниковата стрелка още двадесет и четири пъти. Мъжете го изпълняват в противоположната посока - по часовниковата стрелка тридесет и шест пъти, а после обратно на часовниковата стрелка - двадесет и четири пъти. Това заземява и събира енергията, предотвратявайки появата на електрическо претоварване и дискомфорт.

Рейтинг:
3.5/5 на базата на 2 оценки

Свързани продукти

КРИСТАЛНО МАХАЛО С ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ
18.00
лв
17.10
лв
Промоция -5% 100% Естествени камъни
КРИСТАЛНО МАХАЛО С ОПУШЕН КВАРЦ, АВИР
22.00
лв
20.90
лв
Промоция -5% 100% Естествени камъни
YOGA MAT KAILASH PREMIUM - постелка/шалте за йога, материал PVC, BODHI YOGA
46.20
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ECOPRO - постелка/шалте за йога с натурална гума, BODHI YOGA
143.00
лв
Безплатна доставка + ПОДАРЪК ИЗНЕНАДА!

Отзиви

Какво ще кажете за огнения саламандър, малкия дракон, или змияогън
Хора, информация има вече прочетете някоя Стара книга не се ровете само в интернет и да вярвате на всичко, Рейки е енергия на вселената, която ние практикуващите ученици използваме за да лекуваме другите и себе си, защото сме посветени от някой учител. Не е против нито една религия дори е в синхрон с цялото пространство и всяко живо същество било то животно или растение, човешко същество . Да книгите са написани по късно ама тази енергия съществува преди всичко и преди всички....
Yana Yankova
Излагации, ,излагаш се ... При АДВЕНТИСТИТЕ няма икони ,но се водят религиозна църква
Vie,sichkite,uligofteni.si iZberete po,ednoo darvo I se besetee.dase izchistite.
Явно , само майстри пишат тук и хора с опит :) Сайта е хубав и има много верни неща в него. Второ , как е започнало Рейки и какво е ,малко хора знаят. Натрупайте опит и познание и после коментирайте. Микао Усуй е разпространил системата Рейки Шики риохо. А в самото Рейки са заложени принципите на Бушидо. Рейки е един вид система за себепознание,развитие и лечение. Системата е много балансирана и бесопасна за работа. А Кундалини е вашата сексуална енергия , нищо друго. Не ви съветвам да я будите и ползвате ,без с вас да работи някой опитен и разбиращ.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...